Altyapı VDSL destekliyor, ancak modem arayüzünde görünmüyor.

0

Altyapım Hipernet/79 Mbp/s destekliyor ancak modem arayüzünde ulaşılabilir hız 19000 Kbp/s ( yaklaşık 20 mbp/s ) diyor. ADSL ile VDSL aynı hattan geldiğini biliyorum o yüzden binaya kutu falan yerleştirilmedi.

Extranet sonucu;

Turknet sonucu;

millenicom sonucu;

Netspeed sonucu;

Saha dolabına 122 metre diyor, evet bu doğru, işlek bir caddede yer alıyor ancak o kadar işlek değil, çarşıya bağlanan cadde de. 122 Metre yazıyor, bu mesafe de kopma yaşarmıyım?

Turk Telekom'un kendi sitesinde alt yapımın hipernet olduğu söyleniyor, yani evet VDSL destekliyor,  saha dolabının bulunduğu cadde üzerini sorguladığımda fibernet/hipernet çıkıyor. 122 Metre iyi bir değer mi? Bu mesafe de kopma yaşarmıyım? Paket değiştirsem direkt olarak 79Mbp/s veya hipernet paketlerini alsam olur mu? Turk Telekom'dan başka sağlayıcıya geçemem maalesef, taahüt var.

Hat değerlerim.
Bu iyi mi? VDSL geçersem sorun yaşarmıyım?

@alattin, @hakan, @murat

hydra hydra (3800)
3 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    1

    Fibernet / Hipernet : Türk Telekom'un uydurması. Aradaki fark; Fibernet' eve kadar fiber kablo gelir. Gerçek fiber budur. Fiber modem kullanılır. Hipernet,  balı olduğun Türk Telekom dağıtıcı kutusuna kadar fiber gelir. Bundan sonra evine normal bakır kablo gelir. 

     ADSL - VDSL bunlar geniş ağ iletişim teknolojileridir.  ADSL 12Mbit/s'e kadar desteklerken VDSL  55 Mbit/s, VDSL2   200 Mbit/s,  VDSL2-Vplus  300 Mbit/s hızlarını teorik olarak desteklerler (Wiki). Bu rakamlar teoriktir ve ISP'nin sahip olduğnu teknolojiye göre değişiklik gösterir.

    Sorularına gelirsek:

    DSL Hızı: Şuanki mevcut hızın
    Ulaşılabilir Hız: Hat üzerinden alabileceğin en fazla hız değeri. Şuanki tarifen doğrultusunda. Bu kafanı karıştırmasın.

    "Benim asıl merak ettiğim VDSL ile ADSL aynı hat üzerinden geçiyor, neden modem arayüzünde ulaşılabilir hız daha yüksek görünmüyor?" demişsin. Bu şuan kullandığın tarife ve sana uygulanan sınırlarla alakalı. Kafanı karıştırmasın.

    122 metre iyi bir mesafe.  Oldukça yakınsın. Mesafeden dolayı kopma yaşamazsın. 

    Sorun yaşamayıp yaşayamayacağının bir garantisi yok. Ben bir sorun yaşayacağını düşünmüyorum.

    murat murat (12492)
    3 yıl önce cevaplandı

    • Teşekkürler, kafamı karıştıran soruma açıklık getirdiniz. hydra 3 yıl önce

    1

    ADSL; direk santral'e bağlanılıyor ve bu bakır kablonun kalitesine göre internetinde hız artışı görürsün yani klasik kabloda 8 MBPS görürken kaliteli kabloda 16 ile 24 gibi MBPS değerleri görebilirsin.

    VDSL; ADSL'den daha yüksek hızlara çıkar hatta (5 kat download ve 10 kat upload) alabilirsin. VDSL bakır kablolardan daha çok verimlidir ama daha kısa mesafeler için geçerli bu. Kısa mesfelerde daha az bozulma olur.

    122 Metre iyi bir değer mi?

    122 metre fazla bir uzaklık değil gayet normal bir değer

    Bu mesafe de kopma yaşarmıyım? 

    Çok fazla kopma yaşamazsın bozulmada olmaz fazla.

    Bu iyi mi?

    VDSL ADSL'ye göre çok daha iyi hatta VDSL 100 MBPS'ye kadar'da destekleyebiliyor tabii alt yapın fazla iyi ise. Senin değerlerin gayet iyi bir değer.

    VDSL geçersem sorun yaşarmıyım?

    Modemin VDSL'i destekliyor mu ayrıca modemin desteklemiyorsa VDSL'i sorun yaşayabilirsin.

    Paket değiştirsem direkt olarak 79Mbp/s veya hipernet paketlerini alsam olur mu?

    Zaten Türk Telekom'a "Ben VDSL'e geçmek istiyorum ve bana uygun paketleri sunar mısınız?" dersen sana uygun VDSL paketlerini sunarlar. 

    Turk Telekom'dan başka sağlayıcıya geçemem maalesef, taahüt var.

    Zaten VDSL gibi kabloları Türk Telekom yerleştiriyor diye biliyorum yani sorun yaşamazsın sadece bu konuyu Türk Telekom ile görüşmen gerekiyor.

    Ek olarak:

    VDSL'e basvuru yaptığında adsl modemin artık kullanilmaz olacak geçiş sonrasında mutlaka vdsl modemin olmasi gerekiyor

    darkcrak darkcrak (5168)
    3 yıl önce cevaplandı

    • VDSL kablolarını Turk telekom'un yerleştirmesi önemli değil, önemli olan fiyat ve vaad edilen hız. Ben paket değiştirirsem Hipernet XL paketine 120 TL ödeyeceğim, o da 50 Mbp/s'e kadar, tamamen kazık. Ancak başka ISS'ler, örneğin turknet 75 Mbp/s'e kadar 89TL diyor. Adamlar ADSL fiyatına VDSL veriyor. Telefonda VDSL hakkında konuştuğumda Turk Telekom mudurluğune gidiniz diyor, ben nasıl gideyim o kadar yolu. Benim asıl merak ettiğim VDSL ile ADSL aynı hat üzerinden geçiyor, neden modem arayüzünde ulaşılabilir hız daha yüksek görünmüyor? hydra 3 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol