AMD 6570 HD Ekran kartı . SORUN

0

Merhaba arkadaşlar bir sorum olucaktı kasanın içine bakmak için açtım sonra kapatıp prize taktım ama şimdi ekran kartını görmüyor neden olabilir daha öncede bir gün kasayı açtığımda ekran sim siyahtı yani çalışıyordu ama görüntü yoktu lütfen detaylı bir şekilde açıklarsanız sevinirim bu arada driver ların hepsi temiz diye düşünüyorum yani ddu programı ile tüm driver ları silip ekran kartımın driver cd sini kurdum. 

20 dk önce çalışan ekran kartı şimdi kapatınca niçin öyle oluyor anlamadım bu arkadaşlar bir şey daha belirteyim biz pc ye yeni power taktırmaya gittik taktırdığımız adam da pek bilgisayar işlerinden hiç anlamayan birisiydi ondan sonra (oldu)  

lucas77 lucas77 (199)
6 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Karışık yazmışsın, çok anlaşılmıyor.

    Eğer ekran kartını sistem hiç görmüyorsa veya başka ifadeyle monitöre bir görüntü gelmiyorsa (bu sürücü ile alakalı değildir) kasayı aç, yana yatır ve ekran kartını üst kısmından parmaklarını kullanarak slotuna doğru bastır, slota iyice oturmasını sağla. Yine ekran kartı yok ise (monitöre görüntü gelmezse), ekran kartı / monitör bağlantı kablosunu kontrol et, temassızlık falan varsa gider. Daha sonra eğer bir sürücü problemi varsa onu düzeltirsin ve bunun için en kolay yol Sistem Geri Yükleme yolu ile PC'yi problemsiz bir zamana geri alırsın. Mesela 20 dakika öncesine :)

    Sistem Geri Yükleme nedir, nasıl yapılır? (tıkla)

    temmuz temmuz (12505)
    6 yıl önce cevaplandı

    • bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim kasada iki tane monitör girişi var birisi ekran kartının diğeri de normal olanı şimdi biz normal olanına taktık . Ekran kartına takınca monitör gelmiyor. ama bu olay bilgisayara power taktırdığımızda olmuştu 2 kere meydana geldi birincisinde yine böyle yaptı power takan adama götürdük ekran kartını söktü geri taktı ondan sonra açıldı ikincisinde de daha 22 saat önce çalışan ekran kartı bi pc yi kapattık açtık ondan sonra ekran kartını görmedi lucas77 6 yıl önce
    • Biri onboard (dahili) ekran kartına ait bağlantıdır ve anakartın kendisindedir diğeri harici ekran kartının bağlantısıdır ve asıl bağlanılması, kullanılması gereken odur. Oraya bağlamalısın ve o kartı tam yuvasına oturtursun. Eğer yine görüntü alamazsan daha önce götürdüğün yere (power takan adama) götürürsün eve götürdüğümüzde böyle bir durum ortaya çıktı dersin, o düzeltir. Zor değildir ve para almaz merak etme (Zaten servisten sonra oldu dersin kendisine). temmuz 6 yıl önce
    • teşekkür ederim sizce neden böyle bir durum oluyor yani görüşünüz nedir ? lucas77 6 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol