AMD Ekran kartı overdrive veya overclock işlemi

0

AMD Radeon hd5500 ekran kartına sahibim.

https://i.hizliresim.com/lWbZGb.png    Bu resimde ekran kartım oyun oynamaz iken sadece google açık ikenki bilgiler mevcut. Oyunlarda daha fazla performans için youtube da ekran kartına overdrive  yada overclock ismini tam bilmiyorum işlemi yapılabilir yazıyor.

1. OverDrive işlemi nasıl yapılır ayrıca sisteme zararı olurmu

2.Amd radeon hd5500 ekran kartını son sürümüne güncellemek istiyorum link atarmısınız.

(En son 2013 yılında almıştım ekran kartını o günden bu yana hiç güncelleme yapmadım)

efeoztas06 efeoztas06 (6)
6 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    AMD OverDrive (tıkla)

    Linkte program açıklamasında "AMD Overdrive sayesinde overclock’un nasıl yapıldığını hiç bilmeseniz bile kolay ayarlama seçenekleriyle yaptığınız değişiklikleri hemen görebilirsiniz" deniyor. Öyleyse normal bir PC kullanıcısı olunması ve temel yazılım bilgileriyle donanım bilgilerine sahip bulunulması halinde bu program sayesinde ekran kartına overclock yapmak zor olmayacaktır. Program zaten seni yönlendirir.

    Ama overclock (hız aşırtma) işlemleri PC'de yazılımsal ve daha çokta donanımsal problemlere yol açabilir ve hatta başta overclock yapılan donanım parçasının kendisi (sende bu ekran kartı oluıyor) olmak üzere donanımlarda yapısal risklere yol açabilir (Sen bunu donanımlar bozulabilir gibi anla yada oku). Zira overclock halinde ekran kartının kendisi, güç kaynağı ve anakart daha fazla zorlanacak, donanımlarda ve genel olarak kasa içerisinde ısı dahada artacaktır ki bir PC'de aşırı ısınmalar sistemin başlıca problemi olurlar; sistem ve donanımlar için risk oluştururlar.

    Sistemde ilave soğutma tedbirleriyle falan bunlar olmadı diyelim ama böyle olsa bile bir overclock uygulanan donanım bu uygulama sonrasında mutlaka kullanım ömründen birşeyler kaybeder, daha hızlı bir şekilde ömrünü tamamlar, kullanılmaz hale gelir.

    Overclock öncesi tüm bunlar düşünülmeli ve gözönünde bulundurulmalıdır. Risk alınacaksa ancak ondan sonra alınmalıdır.

    Ekran kartı veya başka donanımlar mutlaka güncel sürücüleri ile kullanılmalıdır. Senin ekran kartın için AMD destek sitesi aynı zamanda bu ürünlerin sürücü download sitesi olmaktadır:

    AMD Driver Autodetect - Otomatik sürücü bulma (tıkla)

    Amd Ekran Kartı Driver Yükleme ve Güncelleme - Nasıl yapılır? (videolu anlatım - tıkla)

    temmuz temmuz (12505)
    6 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol