AMD Ekran kartı yada sürücüleri ve Oyunlar

0

Merhabalar Şİmdi açıkcası bu soru altında gelen cevaplarınız ile birlikte bi kesinlik ve doğruluk ortaya çıkıcaktır diye düşünüyorum. 

AMD nin kendi sitesine girip ve ekran kartı sürücüleri bölümüne bakıp iki tane seçenek çıkıyor birisi otomatik sürücü yükleme diğeri el ile kendi sürücünüzü kendiniz seçip kendiniz kurup yüklüyorsunuz her neyse şimdi bu otomatik sürücü yüklemesi bilgisayarımızda olan ekran kartına göre sürücü yüklüyormu ? yada standart bir sürücümü yüklüyor ? 

Call of Duty MW 3 oyununu indirdikten sonra belli bir yere gelince oyun takılıyor ama sesler geliyor ctr alt del yapınca oyun düzeliyor fakat düzeldiği anda hemen altta amd ekran kartı sürücüsü bu durumdan başarı ile kurtuldu diye bir uyarı geliyor. (Bundan öncede Kendi Ekran kartımın yani AMD Radeon 6570 HD SERİES cd den yüklü olan driverını DDU ile kaldırıp amd nin kendi sitesinden otomatik sürücü yükleme kısımından driver yüklemiştim..) acaba bu oyun neden böyle yapıyor ? aynı şekil her sürümden driver yüklesem bile google earth yada bus dirver 2016 Tanki X gibi oyunlarda uyarı hatası alıyorum ? ama diğer oyunlarda rahat ve akıcı şekilde yüksek ayarlarda oynayabiliyorum ?

AMD den kendi sitesinden ekran kartı driverları bölümüne gelip 6000 HD series bölümüne bakıp kendi ekran kartımın modelini bulduğum zaman iki tane indirme rehberi çıkıyor birisi  Radeon Yazılım Crimson Edition Beta diğeri control paneli yani demek istediğim Radeon Yazılım Crimson Edition Beta zaten yeni ekran kartları için çıkan yazılım diğeri hadi neyse yani neden bu Radeon Yazılım Crimson Edition Beta koymuşlardır eski ekran kartı için ?

Kendi ekran kartımın kutusunda driver cd si var yalnız şuan DDU ile driverları sildim yani hangi birini yükliyim şaşırdım açıkcası... 

lucas77 lucas77 (199)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    AMD'nin sitesindeki otomatik sürücü belirleme yazılımı herhangi bir AMD ekran kartı sürücüsünü yüklemez. Sistemini tarar ve bilgisayarında AMD'nin hangi ekran kartı varsa onunla %100 uyumlu olan sürücüyü yükler. Dolayısıyla kafanın karışmaması için otomatik sürücü belirleme yazılımını kullanabilirsin, bunun hiçbir zararı yoktur.

    Soruna gelecek olursak oyunlarda karşılaştığın problemlerin sebebi donanımsal da olabilir. Bundan tam emin olmak için ilk olarak oyunları AMD ekran kartı ile açma linkine tıklayarak oradaki adımlarda gösterildiği gibi oyunlarını bir de ekran kartıyla açmayı deneyebilirsin.

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

    • Masaüstü kullanıcısıyım belirtiğiniz kısım da sorusu olan arkadaş Radeon Yazılım Crimson Edition programı kullanıyor ama ben o programı kullanmıyorum Amd nin Kontrol paneli programını kullanıyorum donanımsal yada yazılımsal sorun olduğunu nasıl anlayabilirim ? lucas77 5 yıl önce
    • Anca deneyerek anlaşılır. Eğer uğraşmak istemiyorum dersen AMD teknik servisinden yardım alabilirsin. @lucas77 omercik 5 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol