AMD Radeon Ekran Kartı Sorunu

0

Merhaba. Bilgisayarımda Amd Radeon 6400M series bir ekran kartı var fakat sürücüleri yüklü olmasına rağmen çalışmıyor.

Kısaca Win7 sürümünü kullanırken kurmuştum. çalışıyordu fakat ne yaptıysam çalışmamaya başladı. ardından win 10'a yükselttim hala aynı. Ekran kartı sürücüsünü yüklüyorum fakat olmuyor. Windows 10 işletim sistemim var yardımcı olursanız sevinirim.

kullanici79403 kullanici79403 (14)
6 yıl önce sordu

  • Çalışmadığı kanaatın neden ve nereden kaynaklanıyor? İşletim sisteminin (Windows 10) mimarisi nedir? x86'mı yoksa x64'mü (32 Bit, 64 Bit hangisi?)? Aygıt yönetecisinden "Görüntü bağdaştırıcıları" sekmesinin -açılmış haliyle- bir görüntüsünü konuya ilave edebilirmisin? temmuz 6 yıl önce

Toplam 3 Cevap


0

"Çalışmıyor" demişsiniz ama bu çok spesifik ve ardı ötesi belli olmayan bir cümle olmuş. Neye göre çalışmıyor? Örneğin bir programı ekran kartıyla açmaya çalıştığınızda hata mı veriyor? 

omercik omercik (9418)
6 yıl önce cevaplandı

    0

    http://prntscr.com/i016eh
    İki tane ekran kartı gözüküyor. dxdiag'tan baktığımda intel olarak gözüküyor. Örneğin İntel kartını devre dışı bırakıp minecraft'a girmeye çalışınca crash veriyor. yani AMD bir işe yaramıyor. AMD'nin catalyst control center'inde grafik kartına dair hiçbirşey yok. 64 bit kullanıyorum.

    @temmuz

    kullanici79403 kullanici79403 (14)
    6 yıl önce cevaplandı

    • Intel ekran kartını devre dışı bırakmak yerine Minecraft oyununu doğrudan AMD ekran kartıyla açabilirsiniz. Şuradaki konuya bakın: https://uzmanim.net/soru/oyunlari-amd-ekran-kartiyla-acmak-istiyorum/81038 omercik 6 yıl önce

    0

    Konu muhtevasında AMD ekran kartının 6400M serisinden olduğu bilgisini veriyorsun ama sonradan ilave ederek paylaştığın görüntüde ise sistemde yüklü ekran kartı sürücüsünün 6400M serisinden değilde 7400M serisinden bir karta ait bir sürücü olduğu görülüyor. Öyleyse hata ve problem bu olabilir. Ama sen önce istersen laptop (PC'nin bir laptop olduğu anlaşılıyor) marka ve modelini ilave et konuya, bir bakalım. Ona göre bir yanlış yönlendirme yapmayalım.

    Bu arada sağlıklı çalışan bir çift ekran kartlı sistemde performans gerektiren grafiksel işlemlerde diğer ekran kartı manuel devre dışı bırakılmaz. Bu geçiş otomatik olur veya oyun içi ayarlardan yada Catalyst Control Center'dan işlem (oyun vb) üzerine gerekli özel düzenlemeler yapılır.

    Edit:

    Senin AMD ekran kartın 7400 Series model değil, 6400 Series (tam olarak AMD Radeon HD 6470M 1 GB Paylaşımsız Ekran Kartı). 

    Yanlış sürücü yüklemişsin. Önce bu sürücüyü sistemden tam olarak kaldır. Bunun için Display Driver Uninstaller - DDU (tıkla) programını kullanabilirsin.

    Daha sonra HP Destek sayfasından (tıkla) altta görüntüsünü paylaştığım sürücüyü download ederek yüklemesini yaparsın (HP Destek' te senin ekran kartına ait Windows 10 sürücüsü bulunmuyor ve bunun için en son -24 Ekim 2011 Tarihli- Windows 8 x64 sürücüsünü deniyoruz. Windows 10 x64 sürücüsüne maalesef en yakın sürücü budur. Ama uyum olabilir, denenmelidir. Eğer uyum olmazsa başka sürücü bakarız. İlk önce bu..)

     

     

    Eğer yine uyum olmazsa önce sistemine AMD Driver Autodetect (tıkla) yüklersin ve sonra bunu çalıştırarak uyumlu sürücüyü ararsın.

    Önemli: Sürücü yüklemesinden sonra güncelleme yoluna falan gitmemelisin, ne yüklediysen o kalmalı. Senin problemin herhalde -manuel yada otomatik- sürücü güncellemesinden kaynaklanıyor. Zira çok eski bir üretim olan bu ekran kartına ait güncelleme yapılabilecek ve Windows 10 ile uyum gösterebilecek yeni bir sürücü yok (yayınlanmamış).

    Üstteki çabalar sonuç vermezse bazı sürücü yükleme/güncelleme programlarının kullanılması vasıtasıyla uyumlu sürücünün aranmasına devam edilir.

    En son çarede herhalde Windows 10 işletim sisteminden vazgeçerek yeni bir format ile Windows 8 (8.1) sisteme geçiş yaparsın.

     

    temmuz temmuz (12505)
    6 yıl önce cevaplandı

    • Markası Hp Model Pavilion G6 model numarası g6-1095et kullanici79403 6 yıl önce
    • Daha önceden o geçişler otomatik oluyordu fakat şu anda amd ile ilgili hiçbir özellik söz konusu olmuyor. kullanici79403 6 yıl önce
    • Mesajıma ilavelerde bulundum, bakarsın @kullanici79403 temmuz 6 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol