AMD Radeon Performans izleme sorunu.

0

İyi günler, AMD Radeon'da (versiyon 19) yakın zamanda oyunlarda yüksek GPU Bellek kullanımı farkettim. Benim gibi yaşayan varsa diye bu çözümü paylaşıyorum.

Sorun:ETS 2 ve daha bir çok oyunda GPU bellek kullanımı bir süre sonra 4GB Belleğe sahip ekran kartında (RX 570) 5 GB civarına ulaştı. İzlemeye aldım ve menüde dahi artmaya devam ederek 7 GB civarına ulaştı.

klkmlk9998 klkmlk9998 (71)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    1

    Çözüm:  AMD Radeon arayüzünün sahip olduğu CTRL+SHIFT+O yapıldığında kullanılabilir hale gelen(sizin tarafınızdan değiştirilmediyse varsayılan kısayoldur)  performans izleme aracının sorunlu olduğunu gördüm. (Yüksek ihtimal ilerleyen yazılımlarda düzelecektir.) MSI After Burner ile gelen Rivatuner Statistics adlı izleme aracının içinden AMD uyumluluğu ayarları kısmından ''Enable unified GPU usage monitoring'' adlı kısmı işaretleyerek izlemeye aldım (AMD kartların bunu yapmaması izlemede sorunlara yol açabiliyor) ve bellek kullanımında bahsi geçen oyunda ve diğerlerinde asla böyle bir yükselişe şahit olmadım. Belki başkalarının da kafasına takılırsa diye paylaştım. İyi günler dilerim.

    klkmlk9998 klkmlk9998 (71)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol