AMD radeon RX 5700 XT ekran kartı oyunlardan atıyor

0

Merhabalar

Yeni toplamış olduğum bilgisayarımın içerisine ekran kartı olarak ASUS marka Rx 5700 xt tecih ettim ancak girdiğim her oyunda beni 5-10 dk içerisinde oyundan atıyor, siyah ekran veriyor, keni kendine restart atıyor ve hatta mavi ekran veriyor. Driver güncellemelerini, ekran kartı güncelemelerini ve Bios updatelerinin hepsini yaptım. Almış olduğum yere bu sorundan bahsettim geri yollamamı söylediler, yolladım, ekran kartının Biosunun güncel olmadığını bundan dolayı olduğunu, güncellediklerini söylediler ve bana geri yolladılar. ancak aynı sorunu hala yaşıyorum ve kafayı yemek üzereyim. yardımcı olabilirseniz çok minnetar olurum.

Teşekkürler. 

kullanici2439 kullanici2439 (2)
3 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    bilgisayarınız laptopmu masaüstümü 32 bitmi 64 bitmi ona göre ekran kartı son güncelleme linkini paylaşağım klavye üzerinden birde bir parmağınızla windows tuşuna basılı olup diğer parmakla S tuşuna basıp açılan arama yerine aygıt yöneticisi yazıp enter tuşuna basıp karşınıza gelecek olan aygıt yöneticisi ekranından Görüntü bağdaştırıcıları yazısını bulup Görüntü bağdaştırıcıları yazısının sol tarafında bulunan  sağ tarafı gösteren > işareti var ona tıklayınız intel ekran kartınız varmı ona bakın var ise onu cevap bölümüne şuan kullanmış olduğunuz işletim sistemiyle birlikte yazın

    gorele28 gorele28 (387)
    3 yıl önce cevaplandı

    • Merhaba bilgisayarım 64 bit masaüstü işlemci: AMD Ryzen 5 3500X 6-Core Processror 3.59 GHz Görüntü Bağdaştırıcılarında sadece AMD Radeon RX 5700 XT gözüküyor kullanici2439 3 yıl önce

    0

    Güç kaynağını söyle, Markasını modelini detaylıca belirt. Klasik AMD ekran kartının sorunları işte, yazılımsal olabilir, donanımsal olabilir. 32 Bit 64 bit olup olmamasıyla alakası yok, böyle bir sistemin 32 bit olması imkansız zaten. Ryzen işlemcilerde Sonunda G ibaresi bulunmayan işlemcilerde dahili Grafik yongası yok. Bilgisayarı hazır aldığın yere mi yolladın, yoksa sadece ekran kartını mı yolladın ? ASUS teknik servisi rezalet bunu baştan söyliyeyim, ekran kartı sorunlu gibi, zaten kalsik AMD sorunları. Ekran kartı ısısına bak diyeceğim ama ısınsa sistem kendini kapatır diye düşünüyorum. Reset atmasının sebebi ya ekran kartı olabilir yada PSU, PSU modelini söylermisin ?

    • OCCT İLE EKRAN KARTINA STRESS TESTİNİ UYGULA, BUNU KESİNLİKLE YAP.
    • GÜÇ KAYNAĞININ MODELİNİ BELİRT.
    • Yapılacak güncellemeleri yapmışsın, chipset güncelledin mi ?
    • Ekran kartı driverını bir önceki sürüme yap, olmazsa ondana öncekini yap.
    • Oyunlarda MSI Afterburner'ı açıp sıcaklıkları kontrol et, mutlaka gözün ısı değerlerinde olsun.


    İşlemcinin CBP ( Core Boost Performance ) Kapatıp denermisin ? @kullanici2439

    Şunu belirtmekte fayda var 5000 Serisi sorunlu serilerden dir, bu arkadaşın yaşadığı sorunları yaşamamak için Nvidia'ya yönelin, 3 - 5 FPS fazla almak için böyle sorunlarla uğraşmayın, sorun bariz ortada ekran kartlı, minidump dosyasını aatarsan ve OCCT testini yaparsan daha açıklayıcı olabilirim, hazır aldıysan tekrar yolla sistemi, üstlerine gidip THH başvuru yapacağım diyin, BIOS güncellemeyi herkes yapar adam gibi kontrol etmesini bilmiyor bu teknik servisler üstlerine gitmekten başka yapacak çare yok.

    hydra hydra (3800)
    3 yıl önce cevaplandı

      0

      Bilgisayarının RAM'ı kaç GB?

      -Bu siyah ekran sorunu genelde ya termal macundan yada RAM'dan kaynaklanıyor veya korsan oyunsa crack'ını düzgün yapamadığından.

      -Bana sorarsan RAM'ın 8-16 veya daha fazla ise bilgisayarının ısısını kontrol et oyun içerisinde eğer 60-70 gibi değerler var ise normal fakat 90-100 gibi değerler var ise demek ki bir sorun var.

      -Bilgisayarının güç kaynağı yetmiyor ise bilgisayarının siyah ekran verme olasılığı da var çünkü bilgisayarın oyun içerisinde fazlasıyla güç kullanıyor.  (Ayrıca bilgisayarının güç kaynağı kaç VOLT?)

      -Eğer bilgisayarının sürümü Windows 10 2004 ise 1909 sürümüne geçmeni öneriyorum çünkü 2004 sürümünde sorunlar var ve bu sorunlar yüzünden'de kaynaklana bilir bazı bilgisayarlarda bu sorunları verir bazı bilgisayarlarda bu sorun olmaz.

      -Eğer bilgisayarının ekran kartı güncel ise DDU ile kaldırıp tekrardan kurmanda fayda var.

      Ek olarak bu çok önemli:

      Eğer bilgisayarında antivirüs programı var ise bunu devre dışı bırakmanda veya kaldırmanda fayda var çünkü bu sorunu bende yaşıyordum ve antivirüs programını devre dışı bırakınca sorun düzeliyordu bana sorarsan antivirüs programı indirdiysen kaldır. Daha önceden Windows 10'un 1903 sürümünde 2. part antivirüs programı yüklü olan bilgisayarlarda mavi ekran sorunu oluyordu yani çökmeler oluyordu ayrıca alttaki makalemede göz atabilirsin

      Windows 10 1903 mavi ekran sorunu

      darkcrak darkcrak (5168)
      3 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol