AMD RaedonSettings

0

Öncelikle merhabalar ve iyi çalışmalar. Benim bilgisayarımda Windows 8 ve Windows 10'da, donma algılandı çalışmayı durdurdu hatası vardı. War Thunder adlı online oyunu oynarken ekran kapanıp çalışma durduruldu diyordu. Windows 7'ye geçtim ve şuan Catalyst Control center açılmıyor. APPCRASH hatası diyor. Ama işin garip tarafı, sürücüleri güncelleştirdim. Oyunu oynuyorum, bazen oyunda grafik düşmeleri yaşanıyor. Sanırım ekran kartı ısınıp kendini korumaya alıyor diye düşünüyorum ama sistemi yeni aldım. Bir buçuk ay oluyor. Yaşanmaması lazım çünkü ekran kartım R9 380 4 GB. 256 BİT MSI AMD. Sistemim i 5 4460 intel core işlemcim, Anakart MSI H 97, 8 GB  RAM, 600 WATT POWER, ZALMANN kasa. monitörüm HDMI HANNS.G HANNSspreen 22 inç. Bana yardım ederseniz sevinirim. 

cebeci cebeci (1)
7 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Yaşadığınız sorunun birkaç nedeni olabilir.Windows 8, Windows 10 ve Windows 7 de aynı problemleri yaşadığınızı söylemişsiniz.Bu nedenle sorun yazılımsal değil donanımsal bir nedenle kaynaklanıyor da olabilir.

    İşletim sisteminizi kurduktan sonra sürücünün güncel halini kurduysanız ve bilgisayarınızın da virüs gibi zararlıların olmadığını düşüyorsanız sebebinin donanımsal sebebler olma ihtimali de yükselir.

    Sorunun nedeni olarak ;

    1) Ekran kartınız referans model değil.Yani özelleştirilmiş soğutma sistemine sahip.Bu sebeble ısınmadan dolayı bu sorunu yaşıyor olmanız biraz zor gibime geliyor.Ancak yine de ekran kartı ısısını ölçen programlar ile test yapmanızı ve oyun oynarken ekran kartı fanının hızını arttırarak ısıyı azaltmayı deneyebilirsiniz.MSI Afterburner programı kullanarak ekran kartı ısı değerlerini ve fan hızlarını ayarlayabilirsiniz.MSI Afterburner programı ile aynı zamanda oyun oynarken fps değerini, işlemci kullanımını, ekran kartı kullanımı ve fan hızı gibi değerleri ekranın sağ veya sol üst köşesinde gösterebilirsiniz.

    2) Diğer bir neden de Güç kaynağınızın ekran kartına güç yetiştirememesi olabilir.Ekran kartınız gayet güçlü bir kart, bu nedenle kullandığınız güç kaynağınında Watt değerinin yüksek olması gerekmekte.600 Watt güç kaynağınızın markasını ve 12V+ power kanalından kaç Watt değer sağladığını söyleyebilir misiniz?

     

    Yukarıdaki işlemleri denediniz sonuç alamadıysanız.Ekran kartınızı bilgisayarınızdan çıkartarak dahili ekran kartı girişine takın.Dahili olarak Intel'in sağladığı HD 4600 kötü sayılmayan bir ekran kartına sahip olacaksınız.Bu ekran kartı ile de oyunların kalitesini az düşürerek oyunları oynanabilir hale getirebilirsiniz.Hatta çoğu oyunu gayet yeterli grafiklerle oynayabilirsiniz.Dahili ekran kartı ile oyunları birkaç saat çalıştırarak sorun verip vermediğine bakın.Bu şekilde sorunun ekran kartından kaynaklanmadığını anlayabilirsiniz.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    7 yıl önce cevaplandı

      0

      Cevabınız için çok teşekkür ederim.... POWER MARKAM, 600 WATT PoWer'ın markası, Zalman R1 600LE 600 W MidT. ATX PENCERELİ SİYAH KASA. KAÇ WATT DEĞER Sağlıyor bilemiyorum.

      cebeci cebeci (1)
      7 yıl önce cevaplandı

        0

        GPU sorunlu gibime geldi. Teknik servise göndermeni tavsiye ederim. R9 380 Tonga Pro GPU'larda çoğu kişi sorun yaşadı.

        brsozl brsozl (1961)
        7 yıl önce cevaplandı

          üyelik gerektirir

          Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

          Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
          uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol