AMD vs Intel? Hangi işlemci daha iyidir?

0

AMD Ryzen 1200 vs. Intel Pentium G4560

Piyasadaki oyunların hepsi için hangi işlemci daha iyidir?

malgibiolan malgibiolan (307)
6 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    1

    Her iki işlemciyi de kullanmış biri olarak normal bir kullanıcı için günlük kullanımda eğer birbirine yakın fiyatlar ile işlemciler aldıysanız bir fark göremeyeceksiniz. Her ikiside gününüzü kurtarır ve oyununuzu gayet rahat bir şekilde oynatır.

    Hangi işlemci sizin işinize daha iyi ayak uyduracaksa onu almalısınız. Bu sorunun cevabı kişiden kişiye değişecektir.

    Birbirine yakın fiyatlardan alınan iki işlemciyi karşılaştıracak olursak;

    AMD işlemciler genelde daha çok çekirdekli yapıya sahiptirler ancak tek çekirdek performansları intele göre daha düşüktür. Bu sebeple siz işinizde çok çekirdek kullanmayacaksanız intelden daha fazla verim alacaksınız.Genelde oyun, internet ve normal kullanıcılar için intel sistem önerilecektir.Ancak siz çok çekirdek yapısını kullanabilecek yazılım programları, render, video işleme tarzı işlemleri çok yapıyorsanız AMD nin yeni çıkan Ryzen serileri çekirdek sayısıyla sizin için daha performanslı olabilir.

    Intel işlemciler gendel AMD ye göre az çekirdekli yapıya sahiptirler ancak tek çekirdek performanslı daha iyidir. Ayrıca güç tüketimleri (elektrik serfiyatları) daha azdır. Genelde oyun, günlük kullanımda tek çekirdek ağırlıklı olduğundan daha performanslı çalışacaklardır.Ancak çok çekirdek isteyen işlerde AMD nin çok çekirdekli RYzen işlemcisinden daha geri kalacaklardır.

     

     

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    6 yıl önce cevaplandı

      0

      Her ikisi de bu piyasada kendini kanıtlamış firmalar. AMD özellikle Ryzen serisiyle beraber küllerinden doğdu diyebilirim. Intel'in zaten piyasadaki hakimiyetini herkes biliyor. Dolayısıyla "AMD mi Intel mi?" sorusu tamamen tercihe bağlı bir şeydir. Kimisi yıllarca Intel kullandığı için Intel'i tercih eder, kimisi de AMD'nin daha güçlü olduğunu düşünür ve AMD tercih eder. Tamamen tercih meselesidir.

      Sarma mı daha güzel dolma mı? sorusunun kesin bir cevabı yoktur. Sana göre sarma, bana göre dolma, bir başkasına göre her ikisi.. 

      omercik omercik (9418)
      6 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol