Ultra DMA Mode-5, S.M.A.R.T. Capable and Status OK hatasının çözümü nedir?

0

Bilgisayar ilk açıldığımda Ultra DMA Mode-5, S.M.A.R.T. Capable and Status OK yazan ekranda yakılı kalıyor ve açılmıyor.

https://i.hizliresim.com/0zjp3Y.jpg

Arkadaslar resimde gordugunuz gibi kaliyor ne yapmaliyim.

huseyintrk huseyintrk (1)
5 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Ekran görüntüsünü yolladığın iyi olmuş.

    American Megatrends senin bilgisayar BIOS yazılımını üreten firma.  Senin sorunun BIOS açılış ekranında Ultra DMA Mode-5, S.M.A.R.T. Capable and Status OK yazarak takılı kalması.

    Yolladığın ekran görüntüsünde disk önceliğinin karıştığı görünülüyor. Senin ana diskin Pri Master Samsung disk olması gerekiyor.

    Bilgisayar kapalıyken Kasayı açar ve Cd-rom kablosunu (data kablosunu) çekersen sorun düzelecek. Tabi kalıcı çözüm için Master - Slave ayarlarının anakart ve jumper üzerinden yapılması lazım. 

    Bir ihtimal HDD kablonda hafif bir oynama da olabilir.  Bilgisayarı kapat ve hem HDD hem de CD-rom data kablolarını kontrol et. Hem diske giren tarafı ham de anakarta bağlanan tarafı kontrol etmelisin.

    Son olarak da bu ekranda DEL tuşuna bas.  SRTUP bölümü açılır. Orada Load BIOS Defaults gibi bir seçenek vardır. Onun üzerine gel ve enter tuşuna bas. Daha sonra F10 tuşuna bas (Save & exit) 

    murat murat (12492)
    5 yıl önce cevaplandı

      0

      Entering BIOS... Ultra DMA Mode-5, S.M.A.R.T. Capable and Status OK ekranı POST olarak adlandırılır.

      Bilgisayar ilk açıldığında donanımı test eder, sorun varsa bu ekranda sorun gösterilir. Sende bir hata görünmüyor.

      Ultra DMA Mode-5, S.M.A.R.T. Capable and Status OK ekranında takılmasının bir kaç sebebi olabilir:

      • BIOS ayarlarında sorun olabilir. BIOS ayarlarını sıfırlamak ilk seçenek olabilir. Bu ekranda DEL tuşuna basarak BIOS'a girebilirsin. Eğer BIOS'a girmiyorsa harddisk kablosunu çıkart (mavi,kırmızı renkli veri kablosu) ve öyle girmeyi dene. Setup bölümünde Load Optimal Defaults seçeneğine gel. Daha sonra Save Changes And Exit bölümüne gel.
      • Sorun devam ederse Standart Cmos Setup bölümüne gel. Burada Primay IDE Master bölümünde enter'a bas. Seçenek olarak auto seçili olmalı. Kablo takılı değilse Not dedect yazar. Eğer HDD kablosu takılıysa Samsung .... gibi bir şey yazmalı.
      • HDD kablolarını kontrol etmelisin yerinden oynamış olabilir.
      • Sende 1 hdd bir de cdrom görünüyor. Bir çalışma olabilir. Önce Cdrom kablosunu çıkart ve bilgisayarı açmayı dene. Eğer takılma olmaz ve açılırsa bil ki bir çakışma var. Jumper üzerinden Master - Slave ayarları yapılmalı. Bunu da bilen birisi yapmalı.
      hakan hakan (15394)
      5 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol