AMP Cache güncellemesi nasıl çalışıyor?

0

Google AMP Cache sunucuları nasıl çalışıyor?

İçeriğim değiştikten sonra AMP Cache güncellemesini nasıl yaparım?

Web sayfamın içeriği değişti ama AMP sayfam hâlâ aynı içeriği güncellenmiyor nasıl güncellerim?

alattin alattin (16984)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Google AMP sayfalarının ziyaretçiye sunulması normal site sayfalarının ziyaretçilerinize sunulmasından farklıdır.

    Bir kullanıcı Google aramaları üzerinden web sitenizdeki bir sayfayı ziyaret ettiğinde normal koşullarda sayfanın güncel ve son sürümü ile karşılaşıyor. Ziyaretçinize bu sayfa sizin kendi web sunucunuz üzerinden gönderilir.

    AMP sayfalarında durum farklıdır. Google botları sitenizin AMP sürümünü Google Cache sunucularına aktarır. Web sitesinizin AMP sürümünün sayfalarının işlenmiş versiyonu Google içerik ağında tutulur. Herhangi bir kullanıcı örneğin Google üzerinden arama yaptığında ve mobil cihaz üzerinden AMP sayfanıza ulaştığında bu sayfa doğrudan Google sunucularından iletilir.

    Burada şöyle bir sorun ile karşılaşabilirsiniz: Web sitenizin içeriği değişmiş olabilir. Bu durumda AMP sayfası hemen güncellenmez.

    İşleyiş şu şekildedir:

    Bir kullanıcı AMP cache üzerinden yani Google sunucuları üzerinden sayfanıza istekte bulunduğunda isteği Google Cache sunucusu üzerinden karşılanır. Bir yandan istek karşılanırken diğer yandan Google Cache sunucuzu sayfanın orijinal linkine ziyarette bulunur ve sayfanın değişik değişmediğini kontrol eder.  Eğer sayfada bir değişiklik varsa AMP Cache güncellenir. Sayfanın güncel hali alınır ve önbelleğe yerleştirilir. Bu durumda sadece bir kaç kullanıcı sayfanın güncel olmayan sürümüne ulaşacaktır.

    alattin alattin (16984)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol