An error has occurred setting the element data hatası nasıl çözülür?

0

Bilgisayarımda Windows Sınama Modunu kapatacaktım. Sınama Modunu kapatmak için CMD'yi yönetici olarak açıp "bcdedit -set TESTSIGNING OFF" yazınca An error has occurred setting the element data hatası veriyor.

An error has occurred setting the element data hatasını nasıl çözerim?

omercik omercik (9418)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    An error has occurred setting the element data hatası neyden kaynaklanıyor?

    Bilgisayarınızın BIOS'unda Secure Boot yani Güvenli Önyükleme aktif olduğundan dolayı, önyükleme ayarlarında düzenleme yapılmasını sağlayan Boot Configuration Data (BCD) komutuna kısıtlama uygulanabilir. Bunun sonucunda Windows Sınama Modunu kapatmaya çalışırken an error has occurred setting the element data hatasıyla karşılaşabilirsiniz.

    An error has occurred setting the element data hatasının çözümü nedir?

    Karşılaşılan bu hatayı çözmek için BIOS'tan bazı ayarlar yapmanız gerekiyor. Anakart ve sistem üreticisine göre değişmekle birlikte her bilgisayarın benzer BIOS arayüzü ve BIOS tuşu vardır.

    1. İlk önce bilgisayarınızın BIOS'una girin.
    2. BIOS'tan Secure Boot ayarını disabled, Legacy Boot Option ayarını da enabled yapın.

    Secure Boot'u kapattıktan sonra tekrar bilgisayarı normal bir şekilde açın. Artık bcdedit -set TESTSIGNING komutu uygularken an error has occurred setting the element data hatası vermeyecek.

    NOT: Söylediğim gibi her bilgisayarın BIOS'u farklıdır. Eğer kendi BIOS'unuzdan Secure Boot seçeneğini bulamadıysanız uzmanim.net'e soru sor linkine tıklayarak bilgisayarınızın modelini ve neyi yapamadığınızı sorun. Sizin için BIOS'tan ilgili işlemlerin nasıl yapılacağını detaylı bir şekilde anlatalım.

    Ek bilgi olarak Değer Güvenli Önyükleme ilkesi tarafından korunuyor; değiştirilemez veya silinemez hatasının çözümü nedir? linkine de tıklayabilirsiniz.

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol