An internal system error occurred Please refer to DXError.log and DirectX.log in Windows folder to determine problem hatasının çözümü nedir?

0

Bir oyun için directi kuruyordum error verdi hata tam olarak şöyle An internal system error occurred Please refer to DXError.log and DirectX.log in Windows folder to determine problem.

DirectX Setup başlığı altında ve hata DirectX kurumununda initializing components bölümünde oluyor.

DirectX kurulamıyor. Directx kurulamıyor hatasının çözümü nedir?

gasir gasir (1)
9 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    An internal system error occurred Please refer to DXError.log and DirectX.log in Windows folder to determine problem hatası genelde DirectX kurulumu yaparken kurulum dosyası, yani DirectX setup sistemde bulunan bir dosyadan daha eski sürümü üzerine yazmak istediğinde ortaya çıkar.

    Öncelikle gerçekten yüklemek istediğin directx sürümünden daha yeni bir sürüm bilgisayarında kurulumu bunu kontrol etmelisin.

    Çalıştır'a dxdiag yazarak bilgisayarında kurulu olan DirectX sürümünü görebilirsin. Açılan pencerede Directx Sürümü: DirectX 12 gibi yazacaktır.

    Ayrıca DXError.log ve  DirectX.log dosyalarını kontrol et. Not defteri ile açabilirsin. Burada log dosyası içinde 

     is newer than the one being installed.

    gibi satırlar görüyorsan dediğim hata söz konusudur.  Bu satırda yüklenmek istenen dll dosyasının mevcut dll dosyasından daha eski olduğu söyleniyor.

    Hatalı eski bir sürüm DirectX yüklemey çalışıyor olabilirsin. İlla bu sürümü yüklemen gerekiyorda bilgisayarındaki yeni sürüm .dll dosyalarını silmen gerekecek. Log dosyasında 

    03/10/18 13:40:45: infinst: Currently C:\Windows\system32\d3dx9_26.dll is newer than the one being installed.
    03/10/18 13:40:46: infinst: Installing C:\Users\uzmanim\AppData\Local\Temp\DX6317.tmp\d3dx9_27_x64.inf [DefaultInstall]
    03/10/18 13:40:47: infinst: Target file: 'C:\Windows\system32\d3dx9_27.dll'

    bu şekilde satırlar göreceksin. Bu örnekte C:\Windows\system32\ klasöründeki d3dx9_27.dll dosyası DirectX tarafından kopyalanmak istiyor ama bilgisayarda zaten var ve daha yeni sürüm.  Tabi bu da doğal olarak soruna yol açıyor.,

    An internal system error occurred Please refer to DXError.log and DirectX.log in Windows folder to determine problem hatasının çözümü için log dosyasını iyice incelemende fayda var. Gerekirse log dosyasını uzmanim.net'e gönderebilirsin.

    hakan hakan (15409)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol