Anakart tavsiyesi

1

Merhaba. Önümüzdeki dönemlerde pc toplamayı düşünüyorum. Benim aklımda birkaç bi şey var ama sizlerinde tavsiyesini almak isterim. Farklı bir ülkeden alacağım, bu yüzden fiyat farkı çok olacak. (Anakart için max 4k bütçe düşünüyorum. Ama aşağıdaki özellikler destekleyen bütçeme göre ana kart yoksa max 5 k ya çıkabilirim, ancak 4k yı gdçmesin mümkünse.) Dediğim gibi fiyat farkı fazla olacağı için fiyata fazla takılmayın. Ddr5, 128gb, 3600mhz, herhangibir marka ram destekleyen, AMD Ryzen 9 işlemci ve ekran kartı olarak NVDIA GeForce RTX serisinin üst modellerini takabileceğim, ssd olarak da ssd'de çok bir bilgim yok. Ama ssd olarak yukarıda saydığım özelliklere yakışan, gerçekten sağlam ve anakart ile uyumlu, (min 512gb olarka düşünüyorum, ama dediğim gibi ssd ile ilgili yok denecek kadar az biligm var, gb yi siz bu özelliklere göre belirlersiniz.) ssd tavsiyenizi de bekliyorum. Soğutma konusunda sıvı soğutma yapmayı planlıyorum, ve anakarttan soğutma ile ilgili hiçbir probelm istemiyorum. (Anakart markası olarak MSI düşünüyorum, ancak gerçekten iyi olacaksa diğer markalara da açığım.) Tavsiyelerinizi beklerim:)

xbedirhanx xbedirhanx (836)
2 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    1

    Gigabyte X570 AORUS XTREME

    MSI Meg X570 Unify

    ROG Strix X570-E Gaming

    Bu anakartlara bakabilirsin.  DDR 5  için bildiğim kadarı ile AMD desteği 2022 sonlarında gelecek. Yukarıdaki anakartları AMD Ryzen 9 5.Nesil işlemciler için inceleyebilirsin.

    hakan hakan (15409)
    2 yıl önce cevaplandı

    1

    Açık ara ROG STRIX 570 Gaming derim. Özelliklerinden bahsetmeme gerek yok sanırım. Klasik ASUS'un ROG STRIX kalitesi. Özellik olarak da bir anakarttan istediğin, isteyebileceğin her şey mevcut. Ufak anlatayım;

    • 3.2 USB desteği
    • 4 adet 128 GB destekli DDR4 RAM
    • Ryzen 3 ve 2. nesil işlemciler Ready
    • İki adet M2 soketi
    • Wi-Fi 6

    5. nesil işlemci takabilir misin bilmiyorum. CPU destek listesine baktım bulamadım. BIOS güncellemesi ile takılabilir sanırım. 512 GB SSD kesmez. Tavsiyem 1 TB'lık Samsung M2 SSD alman. Ayrıca böyle bir sisteme direkt sıvı soğutma yakışmaz. Custom Water Cooler yapmalısın. Extreme bir şey de düşünebilirsin. Şahsen ben kimsenin aklına gelmeyecek Custom yapardım. Tabii Custom soğutma biraz zor ve masraflı olabilir. Bununla uğraşan firmalar var. Türkiye'de bildiğim ModART PC yapıyor Custom soğutmayı. Yurt dışında kim yapar bilmiyorum.

     

     

     

    hydra hydra (3800)
    2 yıl önce cevaplandı

    • Bilgilendirme için tşk. xbedirhanx 2 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol