Android 4.4 Kitkat SD Kart kopyalama sorunu

0

Android 4.4 Kitkat SD Kart kopyalama sorunu nasıl çözülür?

Android 4.4 Kitkat sürümünü kullanıyorum, Telefon üzerinde dosya yöneticisi kullanarak SD karta dosya atamıyorum.Dosya aterken Android 4.4 Üçüncü taraf uygulamaların harici SD kartları düzenlemesine izin vermez hatası alıyorum.Android 4.4 Kikat işletim sisteminde SD kart dosya kopyalama sorunu nasıl çözülür?

ismailsarp ismailsarp (6010)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Android işletim sisteminde 4.4 Kitkat kullanıcıları, dosya yöneticisi kullanarak SD kartlarına dosya kopyalamak istediklerinde Android 4.4 işletim sistemi SD karta dosya kopyalamaya izin vermez hatası alacaklardır.Bu hata Android 4.4 Kitkat işletim sisteminde getirdiği bir kural sebebiyle gerçekleşiyor.Android 4.4 sürümünde hafıza kartı yönetimine izin vermemiştir.Bu sebeple kullanıcılar doğal yollar ile SD kartlarına dosya kopyalama gibi girişimlerde bulunamıyorlar.

    Android 5.0 işletim sistemin de bu sorun yaşanmıyor.Sorun bahsedildiği gibi 4.4 Kitkat sürümünde oluşuyor.

    Android 4.4 Kitkat kullanıcıları;

    • Kamera uygulamasından SD karta fotoğraf ve videolarını yedekleyebilirler.Ancak Dosya yöneticisi üzerinden kopyalama, taşıma ve silme işlemlerinde bulunamazlar.
    • SD kartı biçimlendirebilirler.

    Android 4.4 Kitkat SD Kart kopyalama sorunu nasıl çözülür?

    Doğal yollar ile bu sorunu Android 4.4 Kitkat işletim sisteminde çözemezsiniz.Sorunu çözmek için telefonunuza ROOT atmalı veya özelleştirilmiş ROM (cynogenmod,carbon gibi) yüklemelisiniz.

    Telefonunuza ROOT attıktan sonra buradaki link üzerinden SDFix Kitkat Writable MicroSD uygulamasını yükleyerek bu sorunu aşabilirsiniz.

    Android telefona nasıl ROOT atılır bilgisi için buradaki konuyu ziyaret edebilirsiniz.

     

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    7 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol