Android 5.0 mı daha iyi 6.0 mı?

0

Android 5.0 Lollipop sürümü mü daha iyi yoksa 6.0 Marshmallow mu? Hangisi daha stabil ve kolaydır?

0138adana 0138adana (54)
6 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Eğer cihaz destekliyorsa elbetteki Android 6 (6.01)..

    Daha iyisine ihtiyaç duymuşlarki 5'ten sonra 6 çıkarmışlar, öyle değilmi? Yoksa 5'te kalırlardı, 6'yı ve daha sonraki Android sürümlerini hiç çıkarmazlardı :)

    Her yeni sürüm öncekinden daha az hatalı, daha performanslı, daha stabil ve daha fazla özelliklidir. Ayrıca dışardan müdahale ve saldırılar karşısındada daha korunmalı, daha güvenilir olur. Zaten yeni sürümler hep bunları geliştirmeyi amaçlar.

    Fakat eğer cihazın donanım olarak çok uygun değilse, yeni sürümü tam destekle çalıştıracağı şüpheliyse bu özel durumlarda eski sürümlerde kalmak tercih edilebilir. Yoksaki elbette yeni sürümler tercih edilmelidir. İşletim sistemlerindede diğer yazılımlarda ve uygulamalardada bu böyle olmalıdır (Cihazlarda ve cihaz donanımlarındada daima yeni modeller tercih edilir. Ama buradada maddi imkanlar veya imkansızlıklar öne çıkar elbette. Yoksa yenisi varsa eskisi niye..).

    temmuz temmuz (12505)
    6 yıl önce cevaplandı

      0

      Şunu unutma ki, her zaman en güncel yazılım tercih edilmelidir. Hem güvenlik açısından hemde kullanım kolaylığı açısından. Çünkü mantık olarak yeni yazılım, eskisinden kötü olamaz ve daha performanssız olmaz. Tabi bu kullandığın cihaza göre de değişebilir ancak temel olarak işler böyle gider. 

      Android 6.0 bana göre 5.0'dan çok daha sade, daha şık bir görünüme sahip mesela.. 

      omercik omercik (9418)
      6 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol