Android Ayarlar uygulamasinda virus nasil temizlenir?

0

Bir suredir telefonum kendiliginden reklam sayfalari acmaya basladi. Bazen de bir ses dosyasi calisiyor telefon elimde olmasa bile. Sayfayi terketmeden once vs.diyor ama hic bir browser acik degil. Ben de anti virus olarak avg ve malwarebytes yukledim 3 virus buldu. Ama bunlar ayarlar ve system update uygulamalarinda... Sanirim her iki virus programi da uygulamalari silmeyi oneriyor...yani onar diye bir secenek yok... Uygulamalari sil dersem telefona ne olur? Cope atmayalim?

Resim yuklemeyi basaramadim. Soyle yaziyor tarama sonucunda...

Ayarlarda Pup.riskware.fakefire

Fota Provider dosyasinda Pup.riskware.autoins.fota

Upgradesys dosyasinda Pup.riskware.autoins.fota

gruznan gruznan (1)
5 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Eğer silinebiliyorsa kesinlikle silmelisin. Zaten bazı virüsler telefona öyle "sistem güncelleme" veya "ayarlar" adı altında bulaşır. Sanki çok önemli bir uygulamaymış gibi bulaşır, ki sen önemli olduğunu düşünesin diye.

    Silinebiliyorsa silebilirsin.

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

      0

      Antivirüs programı temizleyebiliyorsa temizlemesilin. Eğer temizleyemezse fabrika ayarlarına döndürürsün. Yok yine olmadıysa o zaman telefonuna uygun bir ROM bulmalı ve yüklemelisin. 

      Telefona bulaşan bazı virüsler, telefon sıfırlansa dahi silinemiyor. Bunun sebebi virüsün kendini işletim sistemine entegre etmesi ayni android'e.  Bu durumda internetten edinebileceğin temiz ROM sorunu çözecektir.

      murat murat (12492)
      5 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol