Android'de "Messenger pil kullanıyor" uyarısı nasıl kapatılır?

0

Android 8 yüklü Huawei Honor 9 Lite telefonumda sürekli "Messenger pil kullanıyor" uyarısı üst kısımda çıkıyor hiç gitmiyor. Ne zaman Messenger'i açsam bu uyarı çıkıyor ve kapatana kadar gitmiyor. Bunu nasıl kapatabilirim?

Android telefonda "messenger pil kullanıyor" uyarısı nedir ve nasıl kapatılır?

omercik omercik (9418)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    "Messenger pil kullanıyor" uyarısını kapatmanın çok kolay bir yolu var. Bu uyarı aslında Android 8 yüklü her telefonda çıkıyor ve kötü bir şey değil. Ama sürekli orada durması kesinlikle rahatsız edici olduğundan dolayı sizleri bu durumdan kökten kurtaracak kesin çözümü paylaşmak istiyorum.

    "Messenger pil kullanıyor" uyarısı tamamen nasıl kapatılır?

    Şimdi adım adım Android 8.0 yüklü Huawei Honor 9 Lite telefonumda bu uyarıyı tamamen kapatacağım.

    1. Adım: "Pil kullanıyor" yazısına dokunun ve basılı tutun.

    2. Adım: Basılı tuttuğunuzda karşınıza "DİĞER AYARLAR" diye bir seçenek gelecek. Şimdi buna tıklayın.

    android bildirim ayarları

    3. Adım: Android'in pil tüketen uygulamalarla alakalı bildirim alma ayarına yönlendirileceksiniz. Bu bölümden "Bildirimlere izin ver" seçeneğini kapatın.

    android uygulama pil kullanıyor kapatma

    4. Adım: İşlem bu kadar. Artık hiçbir şeklide Huawei / Honor telefonunuzda ".... pil kullanıyor" diye bildirim görmeyeceksiniz.

    "Bildirimlere izin ver" seçeneğini kapatarak ne yapmış oldum?

    Kötü bir şey yapmadınız. Sadece Android'in pil tüketen uygulamaları kullanıcıya bildirime özelliğini kapatmış oldunuz o kadar. Yani telefonunuza "hocam bana bataryayı kullanan uygulamaları gösterme yav" demiş oldunuz.

    Yanlış düşünmeyin, Android sisteminin bütün bildirimlerini kapatmadınız. Sadece "pil tüketen uygulamalar" ile alakalı bildirimleri kapattınız. Onun dışında başka hiçbir şey kapatılmadı.

    "Messenger pil kullanıyor" uyarısı neden çıkıyor?

    Çünkü Android 8'le beraber telefonlarımız, bataryaya çok yüklenen uygulamaları bize bildiriyor. Bu aslında kötü bir şey değil. Bu sayede o uygulamanın bataryaya çok yüklendiğini anlamış oluyoruz ve istersek uygulamayı kapatıyoruz. Ama insan "ben istediğim uygulamayı kullanamayacaksam ne diye para verdim buna" diye düşünmeden edemiyor. Bu uyarıyı kapatmanızın hiçbir zararı yok merak etmeyin. Kapattınız diye 1 gün giden şarjınız yarım güne kesinlikle düşmez.

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol