Android dosya ve uygulama şifreleme

0

Android cihazda dosya ve uygulamalara nasıl şifre koyarım?

Android telefonda oyunları, resimleri nasıl şifrelerim?

Android telefonda dosyaları ve uygulamaları nasıl şifrelerim?

 

damlakoc damlakoc (1391)
8 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Telefonunuzun daha güvenli ve sadece size özel olması için, kimsenin görmesini istemediğiniz dosyalarınızı, fotoğraflarınızı korumak için bu dosya ve uygulamalara şifre koyabilirsiniz. SMS, Rehber, Gmail, Galeri, Ayarlar, Arama ve seçtiğiniz her uygulamaya şifre koyabilirsiniz. Koyduğunuz şifreyi unutmamaya dikkat etmelisiniz. 

    Ancak bir program indirmediğiniz takdirde android telefonun giriş ekranı şifresi koyulabilse de henüz uygulamalar, dosyaların kendisine şifre koyulmuyor. Android cihazınız için dosyalara şifreleme işlemi yapan bir çok uygulama mevcut. Bu örnekte AppLock(Kilit) uygulamasını kullanacağız. Siz de AppLock uygulaması ile android cihazınız, telefonunuz üzerindeki uygulama ve dosyalarınızı şifreleyebilirsiniz.

    Android cihazda dosya ve uygulamalara nasıl şifre koyarım?

    1.Android tablet veya telefonunuzda market uygulamasına girin. Google Play üzerinden Applock(Kilit) uygulamasını indirin. Applock(Kilit) indir linkinden de uygulamaya ulaşabilirsiniz.

    2.Uygulamayı çalıştırdığınızda sizden bir şifre isteyecek. Şifrenizi oluşturun.

    Android cihazınızdaki uygulama ve dosyalar için koyduğunuz şifreyi unutmamanız gerekir. Bu nedenle aklınızda kalacak bir şifre tercih edin.

    3. Uygulamanın Koru kısmına girin.

    Ayarların Kilidini Aç yazısına tıklayarak şifrenizi değiştirebilirsiniz veya şifre yerine desen kilidi kullanabilirsiniz. 

    Güvenlik Ayarları kısmından da e-posta gibi güvenlik bilgilerinizi güncelleyebilirsiniz. Diğer özellikler isteğe göre değiştirilebilir.

    4.Gizlilik kısmında tüm uygulama ve dosyalarınızı göreceksiniz. Burada şifre koymak istediğiniz uygulama veya dosyanın yanındaki kilit simgesini aktif hale getirin. 

    5.Kilit simgesini aktif hale getirdiğiniz uygulamayı açmak istediğinizde şifre isteyecektir.

    AppLock uygulamasını kaldırmak için:

    Kilitlediğiniz uygulamaların hepsini açın. Daha sonra AppLock uygulamasını silebilirsiniz. Önlem olarak silmeden önce uygulama ve dosyaları şifresiz hale getirmeyi unutmayın.

    damlakoc damlakoc (1391)
    8 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol