Android Gmail maile eklenen resim boyutunu düşürme

0

Android telefonda Gmail kullanıyorum. Herhangi bir resmi > Gönder dediğim zaman Gmail'e yeni maile ek olarak getiriyor. Ama resmin boyutu 6MB filan oluyo. Dolayısıyla mail çok geç gidiyor.

Maile eklenen resmin boyutunu otomatik küçültmek mümkün mü?

ceyda ceyda (312)
5 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Bildiğim kadarıyla resmin boyutu ne kadarsa Gmail de onu alır. Aslında resmin boyutunun düşmemesi iyi bir şey bence. Boyutun düşmesi için Gmail o resmi sıkıştıracak ve resmin kalitesinde de bir miktar bozulma meydana gelecek. Bunun olmaması için resim sıkıştırılmıyor olabilir.

    Sen resmi elle sıkıştırıp öyle gönderebilirsin. Android'de rar ve zip dosyaları nasıl açılır? linkine tıklayarak Android telefonda dosya sıkıştırmanın nasıl yapılacağını öğrenebilirsin.

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

    • cevabınız için teşekkürler. iPhone'da böyle bir şey vardı: kücük, orta, büyük olarak seçebiliyordum. Böyle büyük olduğunda resim gitmiyor.. Çok vakit alıyor. Hele internet bağlantısı kötüyse iyice eziyet oluyo ceyda 5 yıl önce
    • Herhalde Android'de böyle bir şeye ihtiyaç duymamışlar. Az önce bir deneme yaptım ama bahsettiğiniz küçük, orta ve büyük seçme ayarını göremedim. Aslında gerekli olduğunu da farkettim. @ceyda omercik 5 yıl önce

    0

    Androidde emaile eklenen resmi otomatik küçültecek bir özellik yok. Ama bunu Google Play üzerinden bir programla çözebilirsin. JustResizeIt senin işine yarar. Kullanmadım ama pek çok yabancı forumda önerilmiş.

    Şu linkten ulaşabilirsin: https://play.google.com/store/apps/details?id=ch.perspectives.jrifree

    Açıklamasında yazdığına göre email programlarınada kendini ekleyebiliyormuş.

     

    murat murat (12492)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol