Android Güvenli Mod – Ne İşe Yarar?

1

Güvenli Mod

Android akıllı telefon kullanıcılarının pek hatta hiç kullanmadığı güvenli mod aslında akıllı telefonunuzun kara kutusu görevini üstleniyor. Normal mod üzerinde silemediğiniz bir uygulamayı güvenli mod ortamında kolayca silebilirsiniz. Android akıllı telefonlarda güveli moda girmek için telefonu yeniden başlatmak ya da “kapat” butonuna uzun süre basmak yeterli oluyor. Ancak güvenli moda yanlışlıkla ya da bir uygulama veya hata düzeltmek isteyen kullanıcılar güvenli moddan nasıl çıkış yapacaklar? Bunun için birden fazla seçenek var.

xnstr xnstr (-25)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    1

    Nasıl yapılır?

    1- Telefonunuzu yeniden başlatın

     

    Güvenli Mod

    Android akıllı telefonunuzu güvenli moddan çıkartmak için güvenli mod içerisinde saatlerce gezmenize gerek yok, tek yapmanız gereken sadece telefonunuzuyeniden başlatmak. Telefonunuz yeniden başlatılınca güvenli moddan çıkacak ve normal moda geçecektir.

    2-  Telefonunuzun bataryasını çıkartın

     

    Güvenli Mod

     

     

    Bu başlığı gördüğünüzde bazı okuyucuların gülümsediğini görür gibiyim. Telefonumuz donduğunda ya da aşırı ısındığında ilk olarak akıllı telefonumuzunbataryasını çıkartıyoruz. Daha sonra bataryayı telefona takıp kullanmaya devam ediyoruz. Bu batarya sökme işlemi sırasında çok nadir de olsa akıllı telefonların sistemsel olarak zarar görme olasılığı var ancak güvenli moddayken telefonunuzunbataryasını gönül rahatlığı ile çıkartabilirsiniz.

    3- Telefonunuzu fabrika ayarına döndürün

     

    Güvenli Mod

    Güvenli moddasınız ve akıllı telefonunuzun bataryası çıkarılabilir yapıda değil ve üstelik ilk kez güvenli moda girdiğinizi varsayarsak telefonunuz bozulur diye yeniden başlatamıyorsunuz. Size bir güzel haberim daha var. Güvenli moddan telefonunuzu fabrika ayarlarına çevirerek de güvenli moddan çıkabilirsiniz. Bu fikir pek sağlıklı değil ancak mecbur kaldığınız durumlarda kullanılabilir.

    xnstr xnstr (-25)
    7 yıl önce cevaplandı

    • Güzel paylaşım. Tebrikler murat 7 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol