Android'li cihazımızda bir uygulama problem çıkarttığında durumu düzeltmek için ilk ne yapmalıyız?

0

Android'li cihazınızda bir uygulama problem çıkarttığında, deneyeceğiniz ilk şey bir sonraki mesajda ifade edilenler olsun!

temmuz temmuz (12505)
9 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Önbelleği temizleyin, sorunları çözün! 

    Akıllı telefonlar, başında oturduğumuz PC'lerden çok geri kalan cihazlar değiller. Kilitlenmeler, problemler, yavaşlamalar aynı bilgisayarlarda olduğu gibi telefonunuzda da oluşabiliyor.

    Android'li telefonunuzda bir uygulama aniden düzgün çalışmamaya başladıysa, uygulama önbelleklerini temizlemek işe yarayabilir. Bunu yapmak için telefonunuzun Ayarlar uygulamasını açın ve Uygulamalar öğesini bulun. Açılan listede problem çıkaran uygulamayı bulun (önce ekranı sağa veya sola sürükleyerek "İndirilen" veya "Çalışan" bölümlerine geçmeniz gerekebilir).

    Uygulamanın üzerine dokunduktan sonra sizi birtakım teknik detayların yer aldığı "Uygulama bilgileri" ekranı karşılayacak. Biraz aşağı kaydırın ve Önbellek kısmına gelin, ardından Önbelleği temizle düğmesine basın. Şimdi problemli uygulamayı tekrar açmayı deneyin ve problemin ortadan kalkıp kalkmadığına bakın.

    Problem çözülmediyse tekrar Uygulama bilgileri ekranına gidin ve bu sefer hem Verileri temizle düğmesine, hem de Önbelleği temizle düğmelerine basın. Dikkat edin, bu işlem, uygulama içerisine kaydettiğiniz verileri silecektir. Bu da problemi çözmezse son olarak uygulamayı tamamen kaldırıp, baştan yüklemeyi deneyebilirsiniz.

    temmuz temmuz (12505)
    9 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol