Android Root Nedir, Nasıl Yapılır?

0

Root Nedir?

Bilgisayarlarımızda genellikle Windows işletim sistemi kurarız. Windows işletim sisteminden alışık olduğumuz temel hesap türü Administrator’dur. Administrator’a bilgisayarın patronu diyebiliriz. Bu hesap bilgisayarda ki tüm özel ayarları  görür ve tüm dosyalara erişim sağlayabilir.

Linux işletim sisteminde administrator’un karşılığı root hesabıdır. Root hesabı, telefonda ki tüm dosyalara ve özel ayarlara erişim sağlayabilir. Telefon üreticileri root hesaplarını, kullanıcılara kilitliyor ve telefonlara tam kontrol sağlamamızı engelliyor.

Androidde, neden Linux terimleri kullanılıyor diye sorarsanız, Android Linux tabanlı bir işletim sistemidir.

esty esty (-48)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Root Yetkisi Ne işe Yarar?

    Root yetkisi alan kullanıcı, cihaz üzerinde herşeyi kontrol edebilir. Bunlar;

    • Cihazınızı root ettiğinizde, marketteki tüm rootlu programları Ekran videosu çekme, ekran görüntüsü alma gibi yüzlerce program..
    • Telefonunuzda veya tabletinizde özelleştirilmiş ROM
    • Telefonuzun; kamera yazılımları, titreşim ayarları, flaş ayarları, işlemci hızı, gizli dosyaları gibi birçok noktasını özelleştirebilirsiniz.
    • Düşük hafızalı bir telefona sahipseniz, hafıza kartınızı A2SD EXT yaparak programların oraya yüklenmesini sağlayabilirsiniz. Hatta farklı scriptlerle telefonuzun dahili hafızasıyla EXT bölümünü birleştirebilirsiniz.

    Root Nasıl Yapılır?

    Andorid’de root yapmak, telefon markalarına göre değişmektedir. Birinci adımda; telefonların boot ekranına girerek her telefona özel root şifresini girilir. Daha sonra telefon boot ekranındayken, telefonu usb ile bilgisayara tanıtıyoruz ve gerekli ayarlamalar yapıldıktan sonra işlemimiz bitiyor.

    esty esty (-48)
    7 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol