Android sistem güncellemesi nasıl kapatılır?

0

Android telefonlarda sistem güncelleme bildirimi nasıl kapatılır?

Android sistem güncellemesi nasıl kapatılır?

hakan hakan (15424)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Android'te sistem güncellemesi nasıl kapatılır?

    Önemli Not: Android sistem güncellemesi nasıl kapatılır? ile ilgili aşağıdaki önerilerin bazıları Root yetikisi gerektirir. Yani telefonunuz rootlanmış olmalıdır. Ayrıca bu tür işlemler telefonun düzgün çalışmamasına sebep olabilir.

     

    Android telefon ve tabletlerde sistem güncellemesi yapmak istemeyenler genelde sistem güncelleme bildiriminden şikayetçidirler. Fakat her donanım üreticisi Android sürümünü kendine göre özelleştirdiği için bu durum biraz karışık olabiliyor. Yani örneğin Samsung'da işe yarayan bir yöntem Lg telefonda işe yaramayabiliyor.

    Eski sürüm Android sistemlerde Ayarlar > Cihaz Hakkında >Otomatik güncelleştir seçeneğini kapattığınızda Android güncelleme bildirimlerinin gelmemesi gerekiyor. Fakat bu seçenek yine bazı üreticilerde işe yaramıyor.

    Eğer telefonunuz rootlu ise o zaman Disable Service  uygulamasını yükleyerek SystemUpdateService hizmetini kapatırsanız Android sistem güncelleme bildirimleri glmeyecektir. Eğer Android 6 ve üzeri kullanıyorsanız bu servis Google Play Services olacaktır.

    Yine Android sistem güncellemelerini kapatmak için kullanabileceğiniz  başka bir yöntem var. Bu yöntemde bazı telefon, android sürümlerinde işe yarıyor. Android sistem güncellemesi bildirim aldığınızda 10 saniye üzerine basılı tutun.  Daha sonra açılan pencerede Güncelleme bildirimlerini kapat'ı seçin.

    Android sistem güncellemelerini kapatabileceğiniz bir uygulamada var.  System Tuner  uygulaması ile Android sistem güncelleme bildirimlerini kapatabilirsiniz.  System Tuner uygulamasının bazı özelliklerinin doğru çalışması için telefonun root edilmiş olması gerekiyor bunu unutmayın.

     System Tuner içinde  Startups simgesine dokunun. Daha sonra Google Services Framework seçeneğine dokunun. SystemUpdateInstallDialog ve SystemUpdateInstallDownloadDialog seçeneklerinin işaretlerini kaldırın. Bu Android sistem güncellemesi kapatmanın en basit yoludur.

    Yukarıda android sistem güncellemesi bildirimi kapatmak için kullanılan yöntemleri derledim. Benim gibi bazı telefonlarda android sistem güncellemesi yapmamak isteyen birilerinin işine yarayacaktır.

    hakan hakan (15424)
    7 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol