Android telefon batarya göstergesi yanlış gösteriyor

0

Batarya göstergem sürekli değişiyor örneğin 15 e inip 20 ye çıkıyor değişik yüzdelerde kapanıyor sanırım doğru göstermiyor. Bazen bazı yüzdelerde uzun süre takılıp kalıyor. Yardımlarınızı bekliyorum... 

bcaggul bcaggul (117)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Bu tarz problemlerin çoğu genelde batarya nedenleri ile ortaya çıkıyor.Bataryanın düzensiz göstermesi ve ani değişiklikler ile değişmesi batarya da meydana gelen hasarlardan, batarya hücrelerinin artık verimli olmamasından kaynaklanıyor.

    Örneğin telefon fişe takıldığında şarj yüzdesi birden bire artıyor, beklenmedik şekilde hızlı doluyor veya fişten çekilmenin ardından kullanıldığında yüzdede atlayarak düşmeler oluyor ve %1 seviyesine düşmeden telefonda kapanmalar meydana gelebiliyor.Bu gibi problemlerin çoğu bataryadan kaynaklanan fiziksel sebepler yüzünden ortaya çıkıyor.Bataryalar belirli bir zaman sonra ilk alındıkları performanslarını verememeye başlıyorlar ve verimliliğini kaybediyorlar.

    Telefonu etklileyen çok tehlikeli virüsler mevcut ve bu virüsler format atarak dahi etkisiz hale gelmiyorlar.Ancak sizin probleminiz buna benzemiyor gibi.Virüsler bataryayı hızlı tüketebilir ancak yanlış gösterime yol açacaklarını düşünmüyorum.Bu sebeple sizin probleminiz sanırım yeni bir batarya ile çözülecektir.

    Eğer imkan varsa farklı bir batarya ile test etmelisiniz.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    7 yıl önce cevaplandı

    • Garanti yolu gözüktü teşekkürler bcaggul 7 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol