Android telefon veya tablete klavye-mouse nasıl bağlayabilirim?

0

Android telefonuma klavye-mouse bağlamak istiyorum.

Android telefon veya tablete klavye-mouse nasıl bağlanır? 

 

brsozl brsozl (1961)
8 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Android işletim sistemine sahip cihazlarda USB arabirimini kullanarak çeşitli aygıtlar bağlamak mümkün. Android telefon veya tabletlerinize OTG teknolojisi sayesinde klavyemousegamepadharici harddiskUSB bellek gibi sayısız USB arabirimini kullanan aygıtları bağlayabilirsiniz. OTG teknolojisini ilk kullanan telefonlar Çin üretmiydi. Çinliler olayı biraz abartarak OTG teknolojisi ile telefondan güç alarak mini süpürge bile çalıştırmayı başarmışlar.

    OTG nedir?
    OTG
    , Android cihazlara USB arabirimini kullanan harici aygıtları bağlamayı sağlayan bir teknolojidir.
    OTG’nin tam açılımı On-The-Go. Örneğin OTG teknolojisi sayesinde telefonunuza USB bellek bağlayarak film izleyebilir veya dosya aktarımı yapabilirsiniz. Harici olarak bağlayacağınız gamepad, klavye veya mouse gibi aygıtlar ile telefonunuzu kontrol edebilir veya oyun oynayabilirsiniz. Farklı olarak harici harddiskinizi OTG ile telefonunuza bağlayıp fotoğraflarınızı harici harddiske taşıyarak depolama alanı kazanabilirsiniz. USB aygıtlarını OTG ile bağlayıp günlük işlerinizi oldukca kolaylaştırabilirsiniz.

    OTG nasıl kullanılır?
    OTG teknolojisinden yararlanmak için cihazınızın OTG desteğini sahip olması gerekiyor.
    Cihazınızın OTG desteğini sahip olup olmadığını üretici firmanın sitesini ziyaret ederek öğrenebilirsiniz.
    Günümüzde birçok cihazda OTG teknolojisi bulunuyor. Cihazınızın OTG desteği bulunuyorsa yapmanız gereken tek şey OTG kablosu temin etmek. Aşağıda görmüş olduğunuz OTG kablosunun bir ucu Android cihazların ortak girişi olan Micro-USB diğer ucu ise USB girişi. OTG kablosu sayesinde telefonlarınıza USB arabirimini kullanan aygıtları rahatlıkla bağlayabiliyorsunuz. Piyasada çok ucuz fiyatlara satılan OTG kablosu teknoloji marketlerden rahatlıkla temin edilebilir. OTG'nin çalışması için özel bir ayar yapmanıza gerek yok. Bazı modellerde nadir olsa da aygıt direk olarak tanınmayabilir bu durumda ayarlardan Cihaz bağlantısı yolunu izleyerek USB sürücülerini yükleyerek bağlamış olduğunuz aygıtı çalıştırabilirsiniz.

    android-telefon-veya-tablete-klavye-mouse-nasil-baglanir

    brsozl brsozl (1961)
    8 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol