Android Telefonda İnternet Tarayıcısında JavaScript Çalışmasına İzin vermek tehlikeli mi?

0

Zaten başlıktada dediğim gibi Android telefonda chrome falan değilde Samsungun direk internet tarayıcısında ayarlarda dolaşırken "Sitelerin JavaScript kullanmasına izin verilsin mi?" Diye biyer gördüm izin verilsin seçeneğindeydi ve İnternette bazı Sahte veya Virüslü siteler JavaScripti kullanarak telefona zararlı yazılımlar bulaştırıyor diye biliyorum.Bunu kapatırsam bi sıkıntı çıkarmı ve Açıkken ne gibi zararları olabilir kapatmak telefona Virüslü Sitelerden yazılım inmesini önleyebilir mi? Tekrardan belirtiyim Telefon Android

Not:Telefon Android 6

selocan787 selocan787 (107)
6 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    JavaScript webin programlama dilidir. Neredeyse tüm siteler javascript kodları kullanır. Javascript'i kapatmak web sitelerinin düzgün çalışmamasına sebep olur.

    Normal web siteleri zararlı javascript kodu içermezler. Fakat illegal siteler (crack,porno vb) zararlı kod içerebilir. Bu sadece android için degil windows için de geçerlidir.

    Javascript açıksa normalde hiç bir sıkıntı çıkarmaz. Kapatırsanız web siteleri düzgün çalışmaya bilir. Örnegin site hatalı görüntülenir ya da bir butona tıkladığınızda buton işlevini yerine getirmez.

    alattin alattin (16999)
    6 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol