Android telefonda sistem kaç GB hafıza kaplar?

0

Telefonumun hafızasının 16/16 dolması üzerine genel bir temizlik yaptım ne var ne yok sildim fakat hala ciddi bir alan dolu olarak gözüküyor. Geriye kalan bu neredeyse 9 gb lık kısmın tamamı sistem dosyalarına mı ait ? Aşağıya depolama ekran görüntüsünü bıraktım.

android depolama

bcaggul bcaggul (117)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    16 GB telefonlarda genellikle (kullanıcı daha hiçbir şey yüklememişken) sistem 5-6 GB kullanır. Ekran görüntüsünde şuan 13 GB dolu olduğu görülüyor. Bunu hepsini sistem kullanıyor olamaz. Yüklediğiniz uygulamalar ve telefonunuzdaki dosyalarla (resim, fotoğraf, video) birlikte toplam 13 GB dolu anladığım kadarıyla.

    Bir de videoların boyutuna dikkat edin. Yani örneğin "3 tane video mu hafızayı dolduracak" diye düşünmeyin o videoların boyutu yüksekse evet hafızayı doldurur.

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

    • Hocam her şeyi temizledim atladığım bir yer mi var diye merak ediyorum bi 5 gb daha boşalması lazım anlattığınıza göre bcaggul 5 yıl önce
    • Valla anlayamadım. Telefonda Google ve samsung uygulamaları arasında (Play store, play hizmetleri hariç) kullanmadıklarını bırakabiliyorsan devre dışı bırak onların da faydası olur sana. @bcaggul omercik 5 yıl önce
    • Teşekkürler yapacağım bcaggul 5 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol