Android telefonda virüs nasıl temizlenir?

0

Telefonunuz, yavaşlamaya başlarsa ve çeşitli hatalarla karşılaşmaya başladıysanız, özellikle yüklenen kötü yazılımların arkaplandaki çalışmalarının etkisi büyüktür. Donma, bellek, hafıza hataları, uygulamaların birden kapanması olaylarla karşılaşıyorsanız veya yüklediğiniz uygulamaların veri çalma, telefon performansını etkileme gibi durumlarından şüpheleniyorsanız, bu sorunlardan kurtulmanızı virüs programları sağlayabilir.

utkubayat utkubayat (885)
8 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Telefonun donması, yavaşlaması, batarya kullanımı artması gibi durumlar herkesin başına gelebilen olaylardır. Ama eğer şüphelendiğiniz şeyler verilerinizin güvenliği ise, virüslerden korunmanızda fayda var.

    Son ortaya çıkan virüsler, telefon görüşmelerini kaydetme, telefon IMEI numarasını çalma gibi özelliklere sahip olabiliyor. Bu virüslü uygulamalar Google'ın güvenlik testlerinden kurtulup Play Store'a sızabiliyor.

    Peki bu virüslü uygulamalardan kurtulmak için yapılması gerekenler neler;

    -Uygulamaları yüklemeden önce

    İlk olarak uygulamanın firmasını ve aldığı yorumları okuyun. Bu işlem uygulamaya olan güveninizi sağlamlaştırmak için önemlidir. Ayrıca uygulamayı yüklemeye karar verdiğinizde uygulamanın istediği izinleri de kontrol edin. Örneğin bir oyuna uygulamasına telefon görüşmesi izni vermediğinize emin olun.

    -Virüs bulaştıysa

    1- Antivirüs kullanımı

    Günümüzde Antivirüs uygulamaları Android telefonlar için en önemli uygulamalardan. Telefonunuza bulaşmadan önce bir Antivirüs programına sahip olmak sizi rahatlatacaktır. Virüs bulaştıysa bile hemen bir Antivirüs programıyla müdahale etmek ilk yapılacak şeydir. Android için en iyi ücretsiz Antivirüs'ler başlığımız size bu konuda yardımcı olacaktır.

    2- Format atma

    Bazı durumlarda virüs modemden kaynaklı olarak anasayfa değişimi gibi olaylara sebep olabiliyor. Ve bu durumlarda Antivirüs'ün de yapacağı şeyler azalıyor. Performans ve bu gibi virüs sorunları ile karşı karşıyaysanız ve bu problemleri çözmenin başka bir yolu kalmadığını düşünüyorsanız, verilerinizin yedeğini alıp format atmanız telefonunuzu ilk günkü haline getirecektir.

    Format atma işlemini için, telefonunuzun şarjı %50 üzerindeyken ses tuşlarından biri ve güç tuşuna basılı tutun. (Bu işlem farklı telefonlarda değişiklik gösterebilir.) Açılan ekranda ses tuşları yardımıyla Wipe Data/Factory Reset seçeneğine gelin ve güç tuşu ile bu seçeneği seçin. Ardından ses tuşları yardımıyla Yes yazısı üzerine gelin ve güç tuşu ile seçin. Sonrasında Reboot System Now seçeneğine gelip güç tuşu ile seçip telefonunuzu yeniden başlatın. Bu işlem tüm verilerinizi sıfırlayacaktır.

    Alternatif yöntemler ise aşağıdaki başlıkta anlatılmıştır;

    Galaxy S4 format Atma Nasıl Yapılır?

    utkubayat utkubayat (885)
    8 yıl önce cevaplandı

      0

      güzel ve çok faydalı bilgiler var harika çok teşekkürler

      ressam875 ressam875 (1)
      8 yıl önce cevaplandı

        0

        dediklerinizi tekrar sizin söylediğiniz yöntemlerle yapacağım

        neron neron (-99)
        8 yıl önce cevaplandı

          üyelik gerektirir

          Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

          Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
          uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol