Android Telefonlarda temizlenemeyen ''Adultube.rus'' virüsü..

0

Merhaba,

Bir süre önce telefonumdan (S3 mini) ''wi-fi bağlantısından'' internete girdiğimde (mesela habertürk.com) bir habere dokunur dokunmaz, beni Adultube.rus sitesi ve başka türlü cinsel içerikli sitelere yönlendiriyordu. Uzmanım.net sitesindeki yönergeleri izeyerek modeme reset attım (everest sg-1500 /// güncelleme bulamadım.) telefona format attım, dns'leri değiştirdim. Lakin virüs bir kaç gün sonra tekrar musallat oldu.

artık adultube  sitesine yönlendirme yaptığında hata veriyor ama bu sefer de

trafficserving.com/mobile.php

casualclub.cc

mobilecontent4u.net/apuslauncher/tr/2... 

türü farklı sitelere yönlendiriyor..

kiminde cinsel siteler, kiminde virüs bulaştı antivirüs temizle diyen  vs çeşit çeşit oltalamaya çalışan siteler. (ayrıca o siteler play store 'de ''360 security'' adlı antivirüs programı kurmam için play storu kendiliğinden açıyor)

bundan kurtuluş yolu va rmıdır?

dipçe:  bilgisayarımda böyle bir yönlendirme ve virüs yok. Nod32 ve malware ile tarayınca birşey çıkmıyor. Hem pc hem de telefonda..

bcakmak28 bcakmak28 (1)
9 yıl önce sordu

  • Merhaba, bununla ilgili ne zamandır yazmak istediğim çözümü paylaşacağım birazdan. alattin 9 yıl önce

Toplam 1 Cevap


0

Everest sg-1500 adsl modeminizde Misfortune Cookie güvenlik açığı var. Bu sebepten siz modemi resetlesenizde sürekli saldırıya açık durumdasınız. Modeminizin firmware yazılımı da yoksa bu durumdan kurtulmak için yeni adsl modem almanızda fayda var.  Bu güvenlik açığı ile parolalarınız çalınabilir. 

Siz sadece şuan reklam görüntülüyor olabilirsiniz ama durum daha kritik olabilir. Aşağıda az önce bu konu ile ilgili paylaştığım detaylı çözümü bulabilirsiniz.

Misfortune Cookie güvenlik açığı nedir?

alattin alattin (16999)
9 yıl önce cevaplandı

  • teşekkürler, yazılım güncellemesi yok. maalesef yeni modem alacağım. Önereceğiniz güvenilir, fiyatı uygun modem var mıdır? tabi en önemlisi de bu virüsten etkilenmeyecek :D bcakmak28 9 yıl önce
  • Adı listede geçmeyen güncel modellerden bütçenize uygun olanı alabilirsin. Yeni modemlerde bu açık mevcut değil. Daha çok eski modellerde var. Airties'ın servis konusunda iyi olduğu söyleniyor. Deneyebilirsin. alattin 9 yıl önce
üyelik gerektirir

Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol