Android WhatsApp'tan gelen ses kayıtları nereye kaydolur?

0

Android'de WhatsApp'tan bana gelen ses kayıtları telefon hafızasına kaydoluyor mu yoksa sadece WhatsApp sunucularında mı tutuluyor? Eğer telefona kaydoluyorsa, gelen ses kayıtları nereye kaydolur?

Android WhatsApp'tan gelen ses kayıtları nereye kaydolur bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?

omercik omercik (9418)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Android'de WhatsApp'tan gelen ses kayıtları telefonunuzun kendi dahili hafızasına kaydolur. Facebook'ta olduğu gibi sunucudan telefona aktarılmak yerine, ses kayıtları, fotoğraf, video, belge gibi veriler telefonunuzun kendi dahili hafızasında depolanmaktadır.

    WhatsApp'tan giden ve gelen ses kayıtları nereye kaydolur sorusunun cevabını iki türlü verebiliriz.

    1) WhatsApp uygulaması içinden ses ikonuna tıklayarak gönderilen ve gelen ses kayıtları nereye kaydolur?

    Karşıdaki kişinin WhatsApp ses ikonuna tıklayarak size gönderdiği ses kayıtları telefonunuzdaki WhatsApp > Media > WhatsApp Voice Notes klasörüne kaydolur. Aynı şekilde ses ikonuna tıklayarak sizin karşıdaki kişiye gönderdiğiniz ses kayıtları da WhatsApp > Media > WhatsApp Voice Notes klasörüne kaydolur.

    whatsapp gelen ses kayıtları

    Yalnız gönderilen ve gelen ses kayıtlarını WhatsApp kendisinin okuyabileceği bir formata dönüştürüp dahili hafızaya öyle kaydediyor. Yani ses ikonuna tıklayarak gönderilen ve gelen ses kayıtları, normal .mp3 veya diğer bilinen ses formatlarında kaydolmuyor. WhatsApp'tan giden ve gelen ses kayıtları .opus formatında telefonun hafızasına kaydoluyor ve sadece WhatsApp uygulaması içinden oynatılabiliyor.

    WhatsApp dışında opus dosyasını açmak istiyorsanız, opus dosyasını mp3'e çevirmelisiniz. Opus dosyası nasıl mp3'e dönüştürülür öğrenmek için OPUS dosyasını MP3'e çevirme nasıl yapılır? linkine tıklayın.

    2) WhatsApp'tan dosya olarak (mp3, m4a gibi) gönderilen ve gelen ses kayıtları nereye kaydolur?

    Bir arkadaşınızın size WhatsApp'tan belge ikonuna tıklayıp dosya olarak mp3 formatında bir şarkı göndereceğini düşünün. İşte bu şekilde gelen ses kayıtları telefonunuzdaki WhatsApp > Media > WhatsApp Audio klasörüne kaydoluyor. Aynı şekilde sizin belge ikonuna tıklayıp dosya olarak gönderdiğiniz ses kayıtları da WhatsApp > Media > WhatsApp Audio klasörüne kaydoluyor.

    Dosya olarak sizin gönderdiğiniz ses kayıtları, WhatsApp Audio içindeki Sent klasöründe depolanıyorken; size dosya olarak gelen ses kayıtları ise direkt WhatsApp Audio ana dizininde depolanıyor.

    whatsapp gelen ses dosyaları

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol