Android/PUA.DebugKey virüsü tehlikeli mi?

0

Virustotal bir dosya için Android/PUA.DebugKey uyarısı verdi.  Trustlook Android/PUA.DebugKey virüsü buldu. Aynı dosyada  Fortinet Android/agent.BSR!tr virüsü var dedi. Diğer antivirüsler dosyayı temiz gösterdi. Şimdi bu dosyada virüs var mı yok mu? Virüs var ise Android/PUA.DebugKey  tehlikeli bir virüs mü?

Anonim Anonim (156)
1 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    PUA , Potentially Unwanted Application yani Olası İstenmeyen Yazılımın'ın kısaltmasıdır. Olası isteynmeyen yazılımlar virüs değildir.  Fakat PUA yazılımlar güvenlik riski oluşturabilir. Genelde antivirüs yazılımları bundle olarak dağıtılan uygumaları PUA olarak işaretler. Bundle olarak dağıtılmak, başka bir uygulamanın içine gömülmüş, gizlenmiş yükleme sırasında sizin haberiniz olmadan yüklenen yazılım anlamındadır.

    PUA yazılımlar virüs olmamakla birlikte reklam barındırabilir veya sisteminizle ilgili bilgi toplayabilirler. Bilginiz dahilinde olmayan işlemler çalıştırarak sisteminizi yavaşlatabilirler. Bu sistem telefon ya da bilgisayar olabilir.

    Mod APK dosyalarında genelde Android/PUA.DebugKey uyarısı Virustotal ve bazı antivirüs yazılımları tarafından verilir.

    Tüm apk dosyaları özel olarak imzalanır. Bir apk dosyası edit edilirse bu imza bozulur ve tekrar imzalanması gerekir. Eğer bir APK dosyası test amaçlı kullanılan bir imza ile imzalanırsa o zaman antivirüslerin bazıları bu dosya için Android/PUA.DebugKey uyarısı verebilir.

    Burada DebugKey ifadesi APK dosyasının test imzası ile imzalandığını gösterir.   Android/PUA.DebugKey tehlikeli değildir ve dosyada virüs var anlamına gelmez.

    alattin alattin (16999)
    1 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol