Anket sitelerinden para kazanılır mı? Anket sitelerinden nasıl para kazanılır? Güvenilir midir?

0

Google Ödüllü Anketler gibi uygulamalar/sitelerin insanlara, bu anketleri dolduran kişilere para verdiği söyleniyor. Bu gerçek mi? Yani oturduğun yerden para kazanmak bu kadar kolay mı? Kolaysa bile ne kadar güvenilir? Bu konuda bilgi verir misiniz?

sevgikilinc sevgikilinc (22)
6 yıl önce sordu

  • Kaznırsın da ona kazanma dersen yandex anket kulanmıştım emegine deymiyor her anket için farklı ücretler ödüyolar yanı kısacası internetten para kazanmak coook zor internetten para kazanmak kolay deqil en basit kazanılan yol youtube krsn 6 yıl önce

Toplam 1 Cevap


1

Öncelikle "anket sitelerinden para kazanmak mümkün mü?" sorusunu cevaplayalım, evet mümkün. Ama yanlış anlaşılma olmasın, size devlet memuru muamelesi gösterip her ay hesabınıza 3.000 TL yatırmıyorlar. "Para kazanmak" demek sadece bu anlama gelmez. Mesela Google'ın Ödüllü Anketler uygulaması, kullanıcılara rastgele zamanlarda küçük anketler gönderiyor ve bunu cevapladığınızda Google hesabınıza Play Store'da harcayabileceğiniz krediler tanımlanıyor. Her anket için genellikle 1.00 TL'den az krediler tanımlanıyor. Ancak biriktiğinde gerçekten hayat kurtarıcı olabiliyor. Mesela ben oradan kazandığım kredileri kullanarak Nova Launcher Prime satın almıştım. 

Bu tarz siteleri araştırırken nelere dikkat etmeliyiz?

Google'a "anket sitelerinden para kazanma" yazdığınızda karşınıza bir sürü site çıkar. Bu sitelerden bazıları tamamen insanları dolandırma, kişisel bilgileri çalma amacı gütmektedir. Mesela "ayda 1.500 TL, 3.000 TL.." tutarlarında para kazandırabildiğini iddia eden hiçbir siteye güvenmeyin. Bu tarz siteler aynı zamanda insanların aklıyla da dalga geçiyorlar. Bir insan oturduğu yerden ayda 3.000 TL kazanmak varken neden çok zahmet verici işler yapsın değil mi?

Bu nedenle bu tarz abartıcı vaatler içeren hiçbir siteye güvenmeyin.

Anket sitelerinden para kazanılmaz mı?

Evet kazanılır, ancak bu kazanılan para tahmin edebildiğinizden daha azdır. Anketi yapan şirketin bütçesine göre size verilecek olan para miktarı değişebilir. Örneğin 10 dakika süren bir anketten 5 TL kazanırken, 20 dakika süren bir anketten sadece 3 TL kazanabilirsiniz. Bu tamamen şansınıza kalmıştır.

Anket sitelerinden aylık en fazla kaç TL kazanılır?

Anketler karşılığında para kazanmanın mümkün olabildiğini söyledim. En başta da belirttiğim gibi bu bahsi geçen para aylık 3.000 TL falan değil. Eğer sıkı bir internet kullanıcısıysanız, yani 24 saatin büyük bir bölümünü internet karşısında geçiriyorsanız kazanabileceğiniz para aylık 250-300 TL'dir. Üstelik bunu bile kazanmak için 4-5 tane anket sitesine birden üye olmalı, oradan gelecek anketlerin hepsini birden doldurmalısınız. Aynı zamanda bazı anket siteleri para yerine kullanıcılara çeşitli ödüller veriyor. Genellikle Türkçe anket siteleri böyle yapıyor.

Hangi anket sitelerine üye olmalıyım? Türkçe anket siteleri var mıdır?

Yabancı anket siteleri olduğu gibi Türkçe anket siteleri de bulunuyor. Ben burada örnek olarak birkaç tane Türkçe anket sitesi paylaşacağım.

Önerebileceğim Türkçe anket siteleri şunlardır:

Toluna TR

Panel Station TR

Global Test Market TR

Anket sitelerinden gelen anketleri doldururken nelere dikkat etmeliyim?

Size gönderilen anketleri doldururken olabildiğince dürüst davranın. Eğer tutarsız davranırsanız birdaha size anket göndermezler.

Ne sıklıkla anket gönderiliyor?

Anket siteleri sizin hakkınızda ne kadar bilgi sahibi olursa, alacağınız anket sayısı o kadar artacaktır. Örneğin, otomobil sahibiyseniz bunu belirtmenizde fayda var. Böylece otomobillerle alakalı yapılan tüm ödüllü anketleri alma şansına sahip olursunuz.

Anket şirketlerinin bu işten kazancı nedir?

Bu sorunun cevabını şöyle açıklayayım. 10 şehirde 300.000 kişi arasında anket yapmak isteyen bir anket şirketi düşünün. Bu şirketin her şehre ayrı ayrı anketör(ler) göndermesi gerekiyor. Göndermekle de kalmayıp bu anketörlerin yol parasından tut, konaklama parası gibi kişisel ihtiyaçları yine o anket şirketi tarafından karşılanacak. Ama anket siteleri sayesinde anketörlere gerek kalmadan insanların fikirlerini alabiliyorlar, hem de çok daha düşük maliyetle bunu yapıyorlar. Yani anket siteleri aracılığıyla insanlara küçük ödüller vermek anket şirketlerinin daha çok işine geliyor. Bu açıdan bakıldığında anket siteleri aracılığıyla insanlara ödüller vermek daha mantıklıdır.

Anket siteleri ödemeyi nasıl yapıyor?

Bazı şirketler banka hesabınıza havale yapıyor, bazıları telefonunuza TL yüklüyor, bazıları da alışverişte kullanmak üzere size hediye çekleri gönderiyor. Bu şirketten şirkete değişiklik gösterebilir.

omercik omercik (9418)
6 yıl önce cevaplandı

    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol