Antimalware Service Executable aşırı CPU ve RAM kullanımı sorunu

0

Windows 10 kullanıyorum. Bilgisayarımdan bugün aşırı fan sesi gelmeye başladı. Ben de görev yöneticisini açtım. Antimalware Service Executable MsMpEng.exe aşırı derecede CPU ve Ram kullanıyor bunu fark ettim. Normalde böyle değildi. Bugün başlayan bir olay. Bilgisayarı yeniden başlattım ama MsMpEng.exe Antimalware Service Executable aşırı CPU ve RAM kullanmaya devam ediyor ve bilgisayarın fanı çok ses çıkartıyor. Sorun ne olabilir?

Anonim Anonim (156)
3 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Antimalware Service Executable yani MsMpEng.exe Windows 10'un yerleşik antivirüs korumasının adı.  Zaman zaman Antimalware Service Executable (MsMpEng.exe) aşırı CPU ve RAM kullanabilir. Bilgisayarı yeniden başlattığında düzelecek diye bir kural yok.

    Mesela o an Windows Update üzerinden bie güncelleme almış ve bunu yüklüyor olabilir.  Güncelleme yüklenirken aşırı CPU kullanımı ve RAM kullanımı normaldir.

    Yine işlem yapmadığın bir an Antimalware Service Executable (MsMpEng.exe) bir sistem taraması başlatmış ve tüm dosyalarını tarıyor olabilir. Antimalware Service Executable (MsMpEng.exe) zaman zaman tüm sistemi arkaplanda taramaya başlar.  Bu da aşırı işlemci ve bellek kullanımına sebep olur.

    Yeni yüklediğin, kurulumunu yaptığın bir uygulama, o an indirdiğin bir dosya her zaman ilk olarak Antimalware Service Executable (MsMpEng.exe) tarafından taramadan geçirilir. Bu da anlık aşırı CPU ve RAM tüketimine yol açar.

     

    Antimalware Service Executable (MsMpEng.exe) aşırı RAM ve CPU kullanıyorsa yukarılardan birine işarettir.  Düşük de olsa sisteminde temizleyemediği bir virüs de olabilir.  Bu sebepten aşırı CPU ve RAM kullanıyor olabilir.  Uygulamaya biraz zaman ver. 30dk içinde sorun kendiliğinden düzelmezse o zaman bilgisayarı yeniden başlat. 

    Soru devam ediyorsa o zaman başka bir antivirüs yazılımı ile sistem taraması yapmanda fayda var.

    murat murat (12492)
    3 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol