antimalware service executable cpu sorunu

0

Görev yöneticisindeki antimalware service executable yüksek cpu kullanıyor. Fan aşırı ses çıkarıyor. Bunu nasıl sonlandırırım? pc ucacak gibi ses çıkıyor. her zaman olmuyor. Mesela şimdi antimalware service executable aşırı cpu kullanıyor. Ne yapabilirim?

alivecan alivecan (337)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Antimalware Service Executable Windows Defender'a ait hizmet. Antimalware Service Executable cpu kullanımı yüksekse bir kaç sebebi olabilir:

    • Antimalware Service Executable yani Windows Defender güncelleme yapıyor olabilir.
    • İndirme yapıyorsundur, indirilen dosyayı tarıyor olabilir.
    • Bilgisayarı boşta bırakmışsındır o anda bilgisayarı virüs taramasından geçiriyor olabilir.
    • Antimalware Service Executable  Microsoft'a örnek gönderiyor olabilir. Windows Defender ayarlarında mevcut. Eğer şüpheli bir dosya tespit ederse bunu Microsoft'a gönderebilir.

    Antimalware Service Executable cpu kullanımı yüksekse biraz beklemekte fayda var. İşlem bittiğinde normalde döner genelde. Bazen bilgisayarı yeniden başlatmak sorunu çözmeni hızlandırır. Ben önce biraz beklemen taraftarıyım. 10-15dk bekledin sorun düzelmiyorsa bilgisayarı yeniden başlat.  Sorun sürekli devam ediyorsa bilgisayarını başka bir antivirüs programı ile taratmanda fayda var. Avast,Malwrebytes, Emsisoft gibi bir antivirüs programı yükle ve bilgisayarını virüs taramasından geçir. Yükleden önce Windows Defender'i kapatmana gerek yok. Yükmede esnasında Windows Defender otomatik olarak devreden çıkar.

    alattin alattin (16984)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol