AP'ye çevrilen modemde bağlantı kopması sorunu

0

Arkadaşlar bir tane modemi AP olarak ayarladım, DHCP falan kapattım. Ana modemden gelen bir kablo AP yaptığım modeme geliyor. Oradan da masaüstü bilgisayar ve laptoplara bağlıyorum kablolu ve kablosuz olarak. Şimdi buraya kadar problem yok fakat telefon ve tabletlerde bağlanıp sürekli kopuyor internet. Bazen hiç bağlanmıyor. Ne yapacağım bulamadım. Gidip sıfır AP alsam yine aynı sıkıntıyı yaşayacağım gibi geliyor. Çözüm bilen var mı?

mithril mithril (1)
6 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


      0

      hocam pc giriyor wifiden bağlanıyorum veya kablolu bunlarda sıkıntı yok ama telefonda var tek sorun bu. acses poimti yanlısmı yaptım acaba. http://prntscr.com/h8g856 ap yapmaya calıstıgım modem budur. bununla ılgılı vıdeo falan varmı. ana modemim tılgın modem yenı nesıl sanırım ttnet yeni verdi 1-2 ay önce

      mithril mithril (1)
      6 yıl önce cevaplandı

      • Ben girmediğini düşünmemiştimki. Ağda IP çakışması olabileceğini düşünerek varsa bunu ortadan kaldırmak içindi tavsiyelerim. WiFi ve kaplolu bağlandığın PC'leri kapalı tut. Telefon ve tabletleri dene bakalım, yine kopmalar olacakmı? Önce tek telefon veya tablet açık tutarsın, bir süre sonra diğerlerini (veya tableti, artık ne varsa) açarsın, telefon ve tabletlerin -PC'ler kapalıyken- problem yaşanıyormu, çakışma oluyormu kontrol edersin. Eğer oluyorsa bunlardan hangisinin problem çıkardığını tam olarak tesbit edersin; ona göre çözüm düzelersin. Ama telefon ve tabletler PC'ler kapalı haldeyken kopmalara sebep olmuyorsa PC'lerde belirttiğim/gösterdiğim şekillerde mutlaka IP değiştirerek çözüm yolunu denemelisin. Birde şunu bilki sadece PC'lerin birbirleriyle olmaz IP çakışması. Telefon ve tabletlerde modemden birer IP aldıklarına göre ağda ister PC onlarlada IP çakışmaları olabilir. IP Çakışması çok özet olarak ağdaki istemcilerin (PC, telefon, tablet) modemden aynı ve benzer IP'leri almasıdır; bunun sonucu ağ bağlantısının sağlıklı devamını engellemesi ve bağlantı kopmalararına yol açmasıdır @mithril temmuz 6 yıl önce

      0

      AirTies modemimi sizin dediğiniz modelde yani AP olarak kullanıyorum ve şuana kadar bir sıkıntı yaşamadım çok şükür.Modem de bir internet kesintisi vs gibi durumlar yok, arada kablolu bağlantı olduğu için normal bir modemin aynısı gibi çalışıyor.AP lerde arada LAN kablosu olduğundan kopma, ping sıkıntısı vs gibi sorunların olmaması gerekiyor.

      Siz yinede daha önce uzmanim.net üzerinde açılmış modemi AP'ye çevirme konusunu inceleyin.(Buraya tıklayarak ulaşın)

      Ayarlarda bir eksiklik veya yanlışlık yapmadığınızı garantiledikten sonra @temmuz hocamın dediği gibi telefonlara manuel ip vermeyi deneyin. Ayrıca Modem üzerinde Wireless kanalları vardır. Kanalları değiştirerek test edin bakalım.

      ismailsarp ismailsarp (6010)
      6 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol