.apk dosyası nasıl oluşturulur? Android uygulaması oluşturma

0

.apk dosyası nasıl oluşturulur?

Android Studio ile .apk uygulaması nasıl oluşturulur?

ismailsarp ismailsarp (6010)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Android uygulaması yapabilmek için Android Studio veya Eclipse geliştirme araçları kullanılabilir.Her ikisinde de android uygulaması çalışılabilir ve oluşturulabilir.Android Studio Google tarafından önerildiğinden ve desteklendiğinden Android Studio kullanmak veya Android Studio aracına geçmek ilerisi için daha mantıklı olacaktır.

    Uygulamayı bitirdikten sonra markette yayınlamak veya mobil cihazlarda kurulabilir hale getirmek için .apk dosyası oluşturulmalıdır.APK uzantılı dosya biçimi android işletim sisteminde kullanılan genel uzantıdır.

    Diyelimki uygulama yazma işiniz bitti ve artık piyasaya sürmek istiyorsunuz.Android Studio kullanarak .apk dosyası oluşturmak için aşağıdaki adımları izlayabilirsiniz.

    1. Android Studio programı üzerinden Build-->Generate Signed Apk yolunu izleyin. Signed APK artık imzalı ve sertifikalı bir dosya oluşturacaksınız anlamına gelir.
    2. Karşınıza bir pencere çıkacak.Key Store Path yerinden sizden bir key dosyası seçmenizi isteyecek.Daha önceden uygulama oluşturmadıysanız Create new diyerek yeni bir key dosyası oluşturmalısınız.Eğer daha önceden varsa Choose existing diyerek varolan bir key dosyası seçmelisiniz.Burada yeni key dosyası oluşturma anlatılacaktır.Key dosyasının amacı uygulamayı kim yaptı bilgisini sağlamaktır.Ayrıca uygulamayı ileride güncellemek istediğinizde aynı key dosyasını kullanmalısınız.Bu şekilde uygulamanın sizin tarafındanızdan oluşturulduğu anlaşılmış olur.
    3. Create new diyerek yeni bir key store oluşturma yerine gelin.Key Store Path yazısının en sağındaki ... (üç nokta) butonuna basarak key storenin oluşturulacağı konumu belirtin.Password kısmına Key Store için oluşturmak istediğiniz şifreyi girin.Alias kısmına kullanıcı adınızı girin(oluşturun).Altındaki Password kısmına kullanıcı adınız için şifre belirleyin.Alias şifresi ve Key Store şifresini aynı seçebilirsiniz.Certificate kısmına glerek sizden istenen bazı bilgileri girin.İlk boşluğa ad soyad, ikinci boşluğa şirket adı(yoksa uydurun veya kendinizin takma adını girin), üçüncü boşluğa uygulamanın ismini yazabilirsiniz, dördüncü boşluğa turkey, beşinciye istanbul (il yazabilirsiniz), Country code kısmına ise 90 yazın.
    4. Ok ve ardından Next diyerek son adıma gelin.Buradan hiçbir şeye dokunmadan Finish diyebilirsiniz.Artık uygulamanız için .apk dosyası oluşturulacaktır.Oluşturulan apk dosyası size Android Studinun alt tarafında bilgi olarak belirecektir.Buraya tıklayın ve açılan kısımdan Show Explorer diyerek apk dosyasının yerini bulabilirsiniz.Ya da manuel olarak burada bulunabilir.Oluşturulan apk dosysı ismi app-release olabilir.
      C:\Users\[kullanıcıadı]\AndroidStudioProjects\[projeadı]\app

       

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    7 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol