Apple iPhone telefonunuz (6) virüs yüzünden ciddi hasar görmüş uyarısı gerçek mi?

0

iPhone 6 telefonumda internette dolaşırken apple iphone telefonunuz (6) virüs yüzünden ciddi hasar görmüş diye bir sayfa çıktı. Bu uyarı gerçek midir acaba?

Apple iPhone telefonunuz (6) virüs yüzünden ciddi hasar görmüş uyarısı ne anlama geliyor? iPhone'uma virüs mü bulaştı gerçekten?

omercik omercik (9418)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Apple iPhone telefonunuz (6) virüs yüzünden ciddi hasar görmüş uyarısı nedir?

    iPhone telefonunuzda internette dolaşırken "telefonunuz (6) virüs yüzünden ciddi hasar görmüş" ve ona benzer uyarıların hiçbirisi gerçek değildir. Eğer telefonunuzda gerçekten virüs olsa (ki iOS işletim sisteminin yapısı gereği iPhone'da virüs yüzünden hasar gelme durumu mümkün değil desem yeridir) virüs olduğuna dair uyarı siz internette dolaşırken çıkmaz. Eğer varsa telefondaki antivirüs/güvenlik uygulamalarında çıkar. Yani bir internet sitesinde dolaşırken telefonunuz (6) virüs yüzünden ciddi hasar görmüş gibi bir uyarı alırsanız asla endişeye kapılmayın ve direkt olarak o sayfadan gönül rahatlığıyla çıkın.

    Buna ek olarak iPhone telefonunuz (6) virüs yüzünden ciddi hasar görmüş gibi uyarılardaki sizden istenenleri de kesinlikle yapmayın. Örneğin "aşağıdaki 'tüm virüsleri sonlandır' butonuna tıklayın" diye bilgi veriyorlar. Bunu kesinlikle yapmayın, yani o sayfadaki butonlara/linklere tıklamayın.

    Apple iPhone telefonunuz (6) virüs yüzünden ciddi hasar görmüş uyarısındaki bir linke tıkladım. Zararı olur mu?

    Herhangi bir sosyal medya ve diğer kişisel bilgilerinize zarar gelmez. Ama bu tarz mesajların amacı telefona adware denilen reklam virüslerini yükletmek olduğu için, başarılı olunduğu takdirde telefonunuza adware dediğimiz reklam virüsleri yüklenir. Reklam virüsleri sosyal medya hesaplarınız ve diğer kişisel bilgilerinizi çalmaya yönelik değildir ancak telefonu kullanırken sürekli saçma sapan sitelere yönlendirilmenize ve telefonda saçma sapan rahatsız edici derecede reklamlar görmenize sebep olur.

    Bu tür sonuçlarla karşılaşmamak için de söylediğim gibi Apple iPhone telefonunuz (6) virüs yüzünden ciddi hasar görmüş ve benzeri uyarılardaki hiçbir linke/butona tıklamadan uyarının çıktığı sayfayı gönül rahatlığıyla kapatın.

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol