Apple MacOSX Sistemi Kuramayanlar Benzer Sistemler?

0

Apple MacOSX Sistemi Kuramayanlar Benzer Sistemler?

- MacOSX benzeri muadili açık kaynak kodlu Unix tabanlı işletim sistemleri

- Apple Mac benzeri işletim sistemi kurmayı isteyip kuramayanlara yönelik.

- Açık kaynak Opensource Unix tabanlı,Mac benzeri işletim sistemleri üzerine incelemeler vs.

MacOSXbenzerisistemler,Macbenzeriişletimsistemleri,Unixişletimsistemimacalternatifi,Macosxbenzeriişletimsistemiincelemeleri,mackuramayanlarayönelikmakale,Macosxkurmakisteyenlerkuramayanlar,Macapplebenzersistemlertürkçe

forjest forjest (101)
8 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

     

    Pear Linux 9.3

    Ubuntu tabanlı Mac OS X görünümlü bir masaüstü dağıtımı olan basit ama güzel bir kullanıcı arayüzü ve birçok popüler.Uzun süreli destekli Multilanguage,Türkçe dil desteğide bulunan oldukça kaliteli MacOSX çatallaması açık kaynak kodlu Unix işletim sistemi tamamen ücretsiz ve dağıtılabilir.Üzerinde internet tarayıcısı,media codec paketleri yüklü şekilde gelmekte.

    Pear Linux 9.3 İNDİR Kaynak

    elementary OS 0.3.2

    “Pantheon” adlı özel bir masaüstü ortamı ile sunulan Ubuntu tabanlı elementary OS’un Freya serisinin güncelleştirilmiş bir sürümü, elementary OS geliştiricileri tarafından duyuruldu. elementary OS’un yeni sürümü 0.3.2, kimi sorunlari gideriyor, önyükleme sorunları da dahil olmak üzere UEFI ile güvenli önyükleme sistemlerine yönelik kimi iyileştirmeler içeriyor. Küçük bir sürüm olan ve çoğunlukla UEFI ve güvenli önyükleme sorunlarının çözümüne odaklanılan sürümde, kimi uluslararası güncellemeler de yapılmış bulunuyor.

    elementaryOS 32Bit indir

    elementaryOS 64Bit indir

    Kaynak

    Açıklamalar: Her iki sistemde Debian ubuntu tabanlı olup oldukça görsel ve performanslı işletim sistemleri Eski yeni donanıma sahip her türlü bilgisayara kurulabilirlik özelliklerine sahiptir açık kaynak kodludur linux işletim sistemleridir ücretli satışı yoktur ev ve iş yerlerinde de kullanım potansiyeline sahiptir.içeriklerinde son kullanıcının ihtiyaçlarına cevap verebilecek tüm araç,gereç,media codecpack,internet tarayıcıları,libreoffice word,excel,powerpoint sunum ve ofis işlemleri yapmak için tüm araçlar bulunmakta.Üstteki indirme linklerinde bulunan iso dosyasını Dvd - Usb disklerinize yazdırıp kurulum yapabilirsiniz hatta Windows yanına kurulumuda mümkündür yanyana iki sistem kullanımı mevcuttur.Birden fazla sistemde bilindiği gibi kullanım özellikler multiboot grub seçmeli ekranları üzerinden seçmeli şekilde de işletim sistemlerine geçişler mümkün.

    Sistemleri kurmadan da windows üzerinden Oragle Virtualbox / VMWare workstation sanal yazılımları üzerinden de canlı deneyebilir testler yapabilirsiniz bununla ilgili malumatı olmayanlar ufak bir araştırma yapıp google üzerinden aramalar ile sonuç elde edebilirler yada uzmanim.net sayfası üzerinden Soru sor ile konu açıp bilmedikleri hususlar ile ilgili sorularını sorabilirler.

    forjest forjest (101)
    8 yıl önce cevaplandı

    • Merhaba forjest, öncelikle paylaştığın çözümler için teşekkürler :) Cevaplarını sol bölümde bulunan "tik" butonuna tıklayarak onaylayabilirsin. brsozl 8 yıl önce
    • Rica ederim brsozl bilgilendirme için teşekkürler. :) forjest 8 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol