Apple Onarım Merkezine Neden Gönderildi ?

0

Merhabalar. İphone 6s telefonum sıvı temasından ötürü arızalandı ve telefonumu bayi aracılığla teknik servise gönderdim . Benim servise gönderme sebebim ise telefonun tamir edilmesi değil ki zaten sıvı teması garanti dışı bi durum , telefonun yeni bir cihaz ile değiştirilmesiydi . Kvk bana 1959 TL'lik bir fatura çıkardı . Onu da ödedim ama telefonum 2 gündür Apple Onarım Merkezinde bekliyo . Bunun sebebi nedir? Ve oradan kaç günde çıkar tahmininizce? Şimdiden çok teşekkürler. Bu arada sitede de telefonumdaki sorunun garanti dışı olduğu yazıyo .

velociraptor03 velociraptor03 (1)
4 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    1

    Cihazın kaskosu olsaydı ; kasko üzerinden ücret ödemeden  değişim yapabilirdin. ( başta bi miktar 200-300₺ arası ücret belkide daha az ücret ile kasko yapabilirdin )

    Kasko 1 yıl ya da uzatmak istersen bitmeden ek ücretle uzatma şansın var ; kaskoda mantık çalınma , kırılma , sıvı teması gibi durumlarda destek sağlamak. 

    İOS cihazlarda değişim kolay olduğu için rahatça değişim olabilirdi.

    Aslında sıvı teması kullanıcı kaynaklı olduğu için garanti dışıdır.

    Senin bekletme nedenleri  cihaz değişimi için yeni ürünün gelmesini beklemeleri olabilir. 

    Bende İphone 6 kullanıyorum ama şuan garanti ve kaskosu bitmiş.. Garanti ve kaskodayken 2-3 defa değişim yaptım ; ios cihazlarda telefon maliyeti adamlara düşük geldiği için değişim kolay oluyor. 

    Ben samsung galaxy note 3 kullandım 20 küsür servise yolladım değişim olmadı sadece çerçeve panel hariç içerdeki parçaları değiştiler hatta daha çok problem çıktı ; iş tüketici mahkemesinde bitti :D 

    İOS cihazlarla ilgili bi püf  nokta vereyim  aklında bulunsun  ; ( Cihaz Değişimi İle İlgili ) 

    İOS cihazın varsa servise göndermeden  önce tabii garantisi varken ; Apple Müşteri Hizmetlerini ara onlarla beraber sıfırlama işlemi yap ardından cihazı servise gönder yoksa direk gönderirsen sana sıfırlayıp gönderecekler değişen bişey olmayacak.

    Ama müşteri temsilcileriyle beraber sıfırlarsan ve ardından servise gönderirsen değişim imkânın artacak ; çünkü  müşteri  hizmetleriyle yaptığın işlemler onların kayıtlarında gözüküyor. 😉 

    Tabii bu durumu çocuk oyuncağı gibi kullanmak doğru değil ; gerçekten problem varsa yaparsın..😉

    ybaskin34 ybaskin34 (1440)
    4 yıl önce cevaplandı

    • Kasko yaptırmamak büyük bi yanlıştı ama artık inşallah yaptırıcam . Püf nokta içinde çok teşekkür ederim. :) velociraptor03 4 yıl önce
    • @velociraptor03 yeni cihaz alırsan yaptırmanı tavsiye ederim. Rica ederim ne demek 😉 ybaskin34 4 yıl önce

    0

    Telefonun değiştirilip değiştirilmesi kullanıcının isteğine göre belirlenmiyor. Değiştirilmesine teknik servis karar veriyor. Büyük ihtimal KVK onarımı yapmayıp direkt onarım merkezine göndermiştir veya prosedür böyledir. KVK'yı arayıp bilgi almalısın.

    omercik omercik (9418)
    4 yıl önce cevaplandı

    • Yok isteğimize göre değil onu biliyorum fakat sorunum garanti dışı olduğu için , ben tamir etmeyeceklerini düşünüp direk yenisini gönderirler diye düşünmüştüm . Çok saolun cevap için :) velociraptor03 4 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol