Ara sunucuya bağlanılamıyor

0

Merhaba bilgisayarimin anakarti arizalanmisti bilgisayarciya goturdum biraz once tekrar aldim formatta attırdım fakat internet baglantimi ethernet kablosuyla baglaniyorum ağ 2 baglandi diyor ama googleye girdigim zaman (ara sunucuya baglanilamiyor diyor) daha once baglaniyordu problem yok aorun ne olabilir simdiden Teşekkürler.

batuhan70 batuhan70 (2)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    CTRL+H tuşlarını kullanarak "Geçmişi temizle" penceresini açar ve oradan tüm geçmişi temizler, tarayıcıyı sıfılarsın (Tarayıcı açık haldeyken yapacaksın bunları).

    DNS önbelleğinide temizlemelisin:

    Klavyeden windows tuşu ile birlikte R tuşuna basılır, açılan "Çalıştır" satırına "CMD" yazılır, okeylenir. CMD Komut İstemi açılacaktır (siyah pencere). Buraya ipconfig /flashdns komutu girilerek enter tuşlanır. Daha sonra PC yeniden başlatılır

    Daha sonra -eğer problem sürüyorsa- manuel DNS ataması yaparsın (8.8.8.8 - 8.8.4.4 Google DNS tavsiye ediyorum. Bu DNS ataması ile yasaklı sitelerede girmek mümkün hale gelecektir).

    DNS Nasıl değiştirilir? (tıkla)

    Edit;

    Üsttekiler çözüm olmazsa "Ağ bağlantıları" penceresini aç ve oradaki Ethernet bağlantısı haricindekileri kaldır (Wifi bağlantı adaptörün ve wifi bağlantın yok herhalde ama varsa o kalabilir/kalmalıdır) ve bilgisayarını yeniden başlat. 

    Yine çözüm olmazsa Aygıt yöneticisine gir ve orada Ethernet sürücüsünün durumunu kontrol et.

    Eğer yine olmazsa ve format sonrası bağlantı problemleri yok idiyse (sonradan problemler baş gösterdiyse) sistemi problem öncesi bir zamana geri al:

    Sistem Geri Yükleme nedir, nasıl yapılır? (tıkla)

    Not: Bu arada telefonda ve PC'de ağ bağlantı isimlerinin farklı olduğunu söylüyorsun ki bu normaldir ve zaten böylede olmalıdır. Zira telefon ile kablosuz, PC ile kablolu bağlanıyorsun ve bu sebeple..

    Ayrıca konu açtığın mesajda Google arama sayfasına giremediğini belirtmişsin ama diğer web sayfalarına girip giremediğinden söz etmemişsin. Bunlar farklı çözüm gerektiren hallerdir (Ben hiçbir web sayfasına giremediğin tahmininden hareket ediyorum ama sen bunları sana yardımcı olmak isteyenlerin tahmin etmelerine gerek bırakmayacak şekilde açık olarak kendin belirtmelisin).

    temmuz temmuz (12505)
    7 yıl önce cevaplandı

    • Daha once tarayici gecmisini silip denemistim olmadi simdi oneriniz ozerine tekrar denedim cpzum olmadi cmd komutuna girdim ve tekrar baslattim cozulmedi dns konusuna geldiğimizde bende google dns adresini kullaniyorum bana onerdiginiz secenekler cozum olmadi daha onceki denedigim seçenekler onceden internete bağlandığı zaman modem ismim cikardi fakat suanda ag 2 baglandi diyor telefonumdan baglandigimda modem ismim ile baglandi diyor bu tarz secenekler cozum degil farkli bir problem var ilginiz için teşekkürler. batuhan70 7 yıl önce
    • Hem yardım talep ediyorsun, hemde çözüm seçeneği tarzlarının nasıl olması gerektiğini öğretmeye kalkıyorsun (Denemiştim, olmamıştı deseydin anlardım). Burada benim yaptığım tavsiyeler benzer problemlerde ilk denenmesi, gereken çözüm yollarındandır. Eğer sen nokta vuruşu, tam isabet çözüm ümit ediyorsan bu idealizmden vazgeçmelisin. Her zaman öyle çözüm tavsiyeleri "lup" diye oturmaz. Tersine çpğu zaman bazı denemeler sonunda ancak çözümlere varılabilir. Kaldıki sen problemin ile alakalı tam ve açık bilgilerde yazmamışsın (Mesela daha önce düzgün çalışmasından format öncesinmi yoksa format sonrası ilk zamanlarımı kastediyorsun, Aygıt yöneticisinden sürücülerin durumunu ve ağ bağlantılarındaki bağlantıları falan..). Daha mütevazi olmalı, daha dikkatli ve açık ifadeler kullanmalısın. Neyse, mesajımın altına yeniden bak @batuhan70 temmuz 7 yıl önce
    • Oncelikle siz beni yazim telaffuzumdan yanlis anladiniz galiba sert ciktiniz biraz ben denedim daha once olmadi gibisinden kendimi ifade ettim kesinlikle sinirli veya agrasif sekilde cevaplamadim aksi halde gayet ekran arkasinda mutavazi normaldim telaffuzumdan dolayi bi yanlis anlasilma olmus bi hatam varsa ozur dilerim yukarida tesekkurlerimide dile getirdim ama her neyse ilginiz icin ayrıca teşekkür ederim iyi akşamlar batuhan70 7 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol