Aşırı yavaş Wi-Fi sorunu.

0

Modeme Ethernet kablosu ile bağlı olan bilgisayarımdan sorunsuz ve hızlı bir şekilde interneti kullanabiliyorum fakat telefonumdan Wi-Fi'ye bağlandığımda sinyal gücü mükemmelken bile internetim çok yavaş oluyor.

Modemi yeniden başlatmayı, sıfırlamayı, telefonumu yeniden başlatmayı, ağı unutup tekrar bağlanmayı, telefonumu yeniden başlatmayı denedim ama 2 gündür sorun düzelmedi, Mobil Veri ile hızlı bir şekilde interneti kullanabildiğim telefonumda Wi-Fi'den bağlandığımda internetim hâlâ fotoğrafları bile indiremeyecek kadar yavaş...

taha17 taha17 (91)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    2

    Telefonu modemin yanına götür ve internet hızın nasıl kontrol et. Telefondaki sinayl gücü göstergesi bazen yanıltıcı olabilir. 

    Eğer telefon modemin yanında bile wi-fi 'ye bağlıyken internet yavaşsa, ilk olarak şunu dene: Wi-Fi parolasını modemden değiştir. Telefondan daha sonra o şifre ile wi-fi'ye bağlan.  Modeme kablo ile de kimse bağlı olmasın. Şimdi tekrar dene internet hızın yavaş mı kotrol et. Eğer internet hızın normalse o zaman internetini birileri tüketiyor demektir. Kablo ile bağlı olan biri wi-fi bağlantıdan daha hızlı bir şekilde internete erişir ve eğe bu kişi interneti yoğun kullanırsa wi-fi ile bağlananlar sorun yaşar.

    İnterneti sadece sen kullanıyorsan ve modemin yanında dahi sorun yaşıyorsan o zaman başka bir tablet veya telefon ile wi-fi'ye bağlan sorun telefonda mı yoksa modemdemi onu anlarsın. 

    Bir ihtimal etrafta çok fazla sinyal bozan cihaz varsa sorun olabilir. Kablosuz cihazlar, başka adsl modemler bazen sinyalleri bozabilir bu da yavaşlamaya sebep olur.

    murat murat (12492)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol