Asp - "Çeviri Bulunamadı" Hatası

0

Asp olarak tasarlanmış www . photounicorn . com sitemizde 4 dil seçme seçeneği var. dil seçimi çalışıyor ama bazı noktalarda sonradan bazı sorunlar çıktı. hangi dil seçilirse seçilsin bazı bölümlerde çeviri bulunamadı hatası alıyorum.

Başka sayfalarda bu sorun yaşanmazken sadece anasayfa da bu sorun var.

bu sorunla ilgili yardımcı olursanız çok sevinirim.

(asp Kodlama bilgim çok iyi değil)

mehmetgokkaya mehmetgokkaya (1)
7 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Öncelikle uzmanim.net'e hoş geldin @mehmetgokkaya

    Çeviri Bulunamadı hatası asp veya asp.net'e özgü bir hata değil.  Bu siten geliştiricinizin veya kullanmış olduğunuz asp.net script'inin kendine has bir hata mesajı.

    Hatanın sebebi muhtemelen ekranda "Çeviri Bulunamadı" yazan yerlere gelmesi gereken kelime veya cümlelerin seçili olan dilde bir çevirisinin bulunmamasından kaynaklanıyor.

    Eğer bir kontrol paneliniz varsa ve orada diller diye bir bölüm varsa her dil için uygun çevirilerin girilmesi gerekir.

    Eğer sitenin yönetim paneli yoksa ve kaynak kodu elinizde ise o zaman kaynak kodlara bakarak Resouces dosyaları üzerinden çeviri işlemini yapabilirsiniz. Proje klasöründe bulunan Resources adlı klasörde, Resource.fr.resx, Resource.en.resx gibi dosyalar bulunur. Bu dosyalarda sitede kullanılan ve çevrilecek öğeler bulunur.

    Bu dosyaları visual studio ile düzenleyebilirsiniz.

    Fakat eğer siteyi geliştiren geliştirici Resouces kullanmadıysa o zaman kendine has bir çok dilli site mantığı kurmuş olabilir.  O zaman işiniz daha zor. 

    Özet olarak Çeviri Bulunamadı hatasının anlamı sitenizde seçili olan dile karşılık gelecek çevirilerin olmamasından kaynaklı ekranda bu hatalar görünüyor. 

     

    alattin alattin (16999)
    7 yıl önce cevaplandı

      0

      cevabınız için teşekkürler @alattin

      Ben Kodlara biraz göz attım  Resource.fr.resx, Resource.en.resx  olarak kodlar yok ama Dil dosyası olarak Bildiğim yalnızca  App_Code\Util altında language.cs adlı dosya var site bir çok çeviriyi buradan alıyor. Bazı noktaların çevirisi geliyor ama bazı noktalarda Çeviri Bulunamadı yazıyor. bu noktaların çevirisi language.cs de var. Siteyi yapan arkadaş başka bir yerden kopyala yapıştır yapmış. oda tam bilmiyor. bu konuda elimiz kolumuz bağlı kaldık.

      mehmetgokkaya mehmetgokkaya (1)
      7 yıl önce cevaplandı

      • Resources dosyaları yoksa kendine has bir çoklu dil alt yapısı kullanıyordur. tavsiyem default.aspx üzerinden yola çıkın ve ekranda "çeviri bulunamadı" yazan alanların nereden alınmak istediğini kontrol edin. Kaynak kodu elinizdeyse çözmesi zor olmayacaktır alattin 7 yıl önce
      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol