Asp.Net Error 3 Object reference not set to an instance of an object Hatası Nedir?

0

Merhaba,

Asp.net projem'de değişiklikler yapıyorum ve projemi başlattığımda bu hatayı veriyor fakat proje sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Örnek olarak bir label ekleyip geri aldığımda bile yani ilk hali gibi bile olsa bu hatayı veriyor bazen. Hatanın üzerine tıkladığımda ise herhangi bir sonuç alamıyorum hatanın verdiği yeri göstermiyor.

@alattin abii :)

 

notify notify (538)
6 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Projeyi başlattığında muhtemelen Page_Load olayında çalıştırdığın bir kod blogu Object reference not set to an instance of an object hatasına sebep oluyor. 

    Object reference not set to an instance of an object  hatası, bir özelliğine erişmek istediğin nesnenin null yani olmaması durumunda ortaya çıkar. 

    Örnek olarak, sen veritabanından bir veri çektiğini düşünürsün. Bu veri üzerinde işlem yaparsın. Ama veritabanından sana hiç veri gelmemiştir.

    Başka bir örnek, Kullanıcı adında bir nesnen olsun. Bu nesnenin içinde Ad adında bir özellik var. Veritabanına bağlandın kullanıcı Id=1 olan değeri aldın ve bir değişkene atadın. Sonrada ekrana Kullanıcı.Ad özelliğini yazdırmak istedin. Fakat veritabanında Id=1 olan bir kullanıcı yok. Bu durumda ne olur? Kullanıcı = null yani değersiz olur. Doğal olarak da Kullanıcı.Ad diye bir özelliğe erişemezsin. İşte o zaman Object reference not set to an instance of an object  hatası ortaya çıkar.

    alattin alattin (16999)
    6 yıl önce cevaplandı

    • @alattin abi bu hatayı yolladığın takvim projesin de veriyor sende öyle bir sorun varmıydı ki abi notify 6 yıl önce
    • @notify bende hata verse sana yollar mıyım? :) alattin 6 yıl önce
    • @alattin abi harbiden yollamazsın en son format attım pcye bakalım düzelicekmi inşallah düzelir abi :) notify 6 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol