ASP.NET x86'da build etme sorunu

0

Merhaba,

Crystal Report sebebiyle , http://uzmanim.net/soru/asp-net-web-sayfasinda-crystal-report-calistirma/7651 bağlantıdaki soru ve cevaplarda gösterilen yöntemleri uygulamaya ihtiyacım oldu. Fakat bir sorun var, bahsedilen yöntem ASP.NET Web Application veya Proje türünde bir çalışma ise bu mümkün oluyor. Ben ASP.NET Web Site ile çalışmak durumundayım ve  ANY CPU'dan başka bir build etme seçeneği gelmiyor. PC x64 , benim x86'da build ve publish etmem gerekiyor.

Bunun için ne yapabilirim ?
Yardımcı olursanız sevinirim.

Teşekkürler.

mehmethamid mehmethamid (16)
8 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Crystal Reports Runtime dosyaları şu yola yüklenir:

    C:\Program Files (x86)\SAP BusinessObjects\Crystal Reports for .NET Framework 4.0\

    Manuel olarak da şu işlemleri yapabilirsiniz,

    32-bit için DLLs (x86):

    32-bit Bilgisayarda:
    C:\Program Files\SAP BusinessObjects\Crystal Reports for .NET Framework 4.0\Common\SAP BusinessObjects Enterprise XI 4.0\win32_x86

    64-bit bilgisayarda: 
    C:\Program Files (x86)\SAP BusinessObjects\Crystal Reports for .NET Framework 4.0\Common\SAP BusinessObjects Enterprise XI 4.0\win32_x86

    yolunda bulunur. Bu dosyaları sunucuya atabilirsiniz. 

    Burada dosyalar yoksa Crystal Reports Runtime 32 bit kurulum dosyasını buradan indirebilirsiniz

     Crystal Reports Runtime 32 bit

     Düzenleme:

    Retrieving the COM class factory for component with CLSID Crytal Report hatası muhtemelen 64 bit Crytal Report dosyalarının sunucuya atılmasından kaynaklanıyor.

    Projenizde Bin klasöründe Crytal Report'a ait dll dosyalarını göreceksiniz. Bu dosyaları diskinizde aratın. bu dosyalarla aynı ada sahip 32 bit sürümlerini göreceksiniz. Yukarıda bu dosyalara ait yolları yazdım. Siz sunucuda Bin klasörüne sabitdiskinizde bulduğunuz Crystal Report 32 bit dll dosyalarını yükleyeceksiniz.

    hakan hakan (15409)
    8 yıl önce cevaplandı

      0

      Bahsettiğiniz yolu takip ettim, dosyalar mevcut. Bunları sunucuya da atabileceğimi söylediniz. Derleme esnasında Web Site içinde /bin dizini içerisind Crystal Report'a ait bazı dll'ler var. Fakat sunucuya direkt olarak, derlem dışında bu dosyaları nasıl atabilirim ve görmesi nasıl sağlanabilir ?

      Rapor kısmına çalıştırmak istediğim vakit çıkan hatanın resmini ve hosting firmasının çözüm için önerdiği yolun mesajını da paylaşayım daha aydınlatıcı olur.

      Sunucunun verdiği hata:

       

      Hosting firmasının verdiği cevap:

       

       

      Teşekkür ederim.

       

      mehmethamid mehmethamid (16)
      8 yıl önce cevaplandı

      • Cevabımı düzenledim. hakan 8 yıl önce
      • Yardımların için teşekkür ederim. Anlattığın yöntemler muhtemelen Proje dosyaları için doğru çözüm olacaktı, fakat ben bu yolla halledemedim. Çözümü kontrol edebilidiğimiz bir server'a uyumlu Crystal Report sürümlerini yükleyerek bulduk. mehmethamid 7 yıl önce
      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol