Asus bilgisayarım Netmaster Kablonet modemini görmüyor

0

Bilgisayarım Asus yeni bi bilgisayar kablonet netmaster modemi ne bağlanamıyorum. Bağlantıyı hiç görmüyor onun dışındaki bağlantıları görüyor. WİFİ BİLGİSAYAR GÖRMÜYOR. Telefonum bağlanıyor fakat bilgisayarım hiç bağlantı görmüyor. 

ktapci ktapci (1)
7 yıl önce sordu

    Toplam 4 Cevap


    1

    Merhaba,

    Sorununuzun aynısından yaşadığım ve uzun süre çözüm aradığım için aradan çok geçmiş olmasına rağmen cevap yazmak istedim. Belki benim gibi sorunu arayan birileri gelirse çözüme ulaşmış olsunlar en azından :)

    Netmaster modem arayüzüne girdiğimizde Kablosuz sekmesi altındaki Temel başlığında Kontrol Kanalı bulunuyor. Bu kısım bende 13 gözüküyor ve tüm cihazlar bağlanabiliyor olmasına rağmen sadece Asus bilgisayarım bağlanamıyordu. 11 olarak değiştirince sorun düzeldi. Bazı kanalları bazı bilgisayarlar göremiyor sanırım. Bu değişim sonrası bağlı olan diğer cihazlarda da sorun yaşanmazken, wifi ağını görmeyen bilgisayarda görmeye başladı.

    Sorunsuz günler..

    trnowa trnowa (11)
    4 yıl önce cevaplandı

      0

      başlat / aygıt yöneticisi tıklatın burda ağbağdaştırıcılarını tıklatın" Wireless" sağtıklatın kaldırı tıklatın sil tıklatın  yukarda değişiklikleri tara var tıklatın pc yeniden başlatın wifi sıfırlanmış olarak gelecektir kendi modeminizi görecektir şifreyi girin bağlanın

      candan candan (4301)
      7 yıl önce cevaplandı

        0

        Denedim ama yinede olmadı wireless yoktu WİFİ bagdastiricisini sildim. Değişiklikleri taradım. Yeniden başlattım. Ama yine aynı.  

        ktapci ktapci (1)
        7 yıl önce cevaplandı

        • Qualcomm Wireless Network Adapter vardır benim bilgisayarımda ASUS onu sil @candan ın dediğini yap toprak34 7 yıl önce
        • Ağ bagdastiricilarinda tam olarak Mediatek mt7630e, 802.11bgn WİFİ bagdastiricisi var. ktapci 7 yıl önce
        • @ktapci ASUS model ne? toprak34 7 yıl önce
        • Asus Windows 8 X550c ktapci 7 yıl önce
        • @ktapci hmm aynı değil sanırım senin donanımların benimkinden farklı olduğu için wifi adapter farklı toprak34 7 yıl önce

        0

        İşletim sisteminin Windows 10 olduğunu farzediyorum, "Ağ sıfırlama" denedinmi? Birde onu dene istersen:

        Ayarlar/Ağ ve internet (Açılacak pencerede kaydırma çubuğunuda kullanarak sayfanın en altına ineceksin. "Ağ sıfırlama" orada görülecektir)

        Eğer bu çözümde sonuç vermezse bu defa kablosuz ağ bağdaştırıcını tamamen kaldırarak yeniden yükleme yaparsın ("Değişiklikleri tara" değil).

        Eğer modem arabiriminden bir engelleme yoksa bu çözümlerin sonuç vermesi gerekir.

        Edit:

        Modemi kapatıp yeniden açtınmı?

        Sonuç alamadıysan sistem geri yükleme ile problem öncesine geri dönmeyi denedinmi?

        Sistem Geri Yükleme nedir, nasıl yapılır? (tıkla)

        Sürücüyü kaldırarak yeniden yüklemeyi (değişiklikleri taratmayı değil) ve/veya son sürüm için güncelleme yapmayı denedinmi?

        Windows (Microsoft) güncellemeler eksiksiz tamammı?

        Bunları yap eğer sonuç alamazsan kablosuz ağların yönetilmesi hususuna bakarız.

        Not: Değişiklikleri taratmakla kaldırılan sürücü aynen yeniden yüklenir. Zira sisteme sonradan girmiş bir başka sürücü yoktur ve değişikliklerin taranmasında windows kayıtlarındaki kaldırılan sürücü bulunarak aynı şekilde geri yüklenir. Bu da her zaman kesin çözüm sağlamayabilir. Ama yeni sürücü yüklemek farklıdır; doğru ve güncel sürücünün yüklenmesi halinde kesin sonuç alınır.

        Çözüm aramaya devam ediyoruz:

        Modem arabirimine gir ve bazı kantrolleri yap (Bilmiyorum bazı ayarlar değiştirildiyse ama sonra unutulduysa yada farklı bir kişi senin bilgin dışında güvenlik sağlama düşüncesiyle değiştirdiyse Veya bazı ayarlar bir şekide değiştiyse):

        Önce "SSID Gizle" işaretlimi değilmi ona bak ve eğer işaretliyse işareti kaldır. Böylece problem çözülmüş olur (Aynı ağdaki diğer cihazlar önceden tanımlandıkları ve Otomatik bağlan'a ayarlı oldukları için SSID (modem ismi veya bağlantıya daha önce verilmiş olan isim) gizlide olsa bundan etkilenmezler, problemsiz bağlanırlar.

        Yine kablosuz ayarlarında flitreleri ve engelleme ayarlarını kontrol et. Bağlanamayan cihazla alakalı bir engelleme vamı?

        Üsteekiler kablosuz bağlantının güvenliği ile alakalı ayarlardı. Belki kablosuz bağlantının stabilitesi ile ayarlarda değişmiş (veya değiştirilmiş) olabilir:

        Bu ihtimal içinde yine kablosuz ayarlarında bağlanabilme kanallarını kontrol et. Orada farklı 13 kanal vardır ve hepsi tek tek denenmelidir.

        Birde SSID değiştirildiyse veya bir şekilde değiştiyse buda yanıltıcı olabilir. Gerçi bu zayıf bir ihtimal olsada yine kontrol edilirse iyi olur. Modem arabiiriminden bakılabilir ve/veya mevzubahis PC'de ağ listesi açık iken modem kapatılmalı açılmalıdır. Eğer gerçekten SSID ismi değişmişse ağ listesinde bağlanabilirlik durumlarının değişmesi ile bağlanılması gereken ağ bağlantısı belli olacaktır.

        Bunların kontrolünü yap istersen bu arada düşünmeye araştırmaya devam edelim.

        Devam ediyoruz:

        Bir ihtimalde kablosuz bağdaştırıcının klavyeden kapatılmış (disable) edilmiş olabilr. Bunu anlamak için FN tuşuyla beraber klavyede bu iş için ayrılan tuşa basmalısın, ondan sonra yeniden ağ listesini kontrol etmelisin.

        Ama zaten eğerki kablosuz adaptor disable edilmişse ağ listesindeki ağ bağlantılarının (ki bunlar eskiden kalmış ama aktif olmayan kayıtlar olabilir) bağlanabilirlik seviyeleri (tamamı) sıfırdır. Eğer bir-iki diş bağlanabilirlik seviyesi görülebiliyorsa üstteki kontrolü yapmaya hiç gerek olmaz. Yani bu halde kablosuz adaptörün zaten disable değildir.

        Bu kontrolleri PC'yi komşuda deneyerekte yapabilirsin. Eğer orada ağ bağlantısı görülüyor ve bağlanabiliyorsa maalesef en başa dönersin. Bu halde senin kendi modemin ile alakalı problem ihtimali kuvvetlenir. Çünkü sürücüde problem yok, güncel ve yeni kurulmuş bir sürücü diyorsun ve bu sebeple problemin doğrudan PC ile alakalı olmaması lazım. Zira sürücünün yenilenmesi ağ bağlantısınında yenilenmesi ve sıfırlanması sonucunu sağlar.

         

        temmuz temmuz (12505)
        7 yıl önce cevaplandı

        • Windows 8 kullanıyorum. Denetim masasında bulabilirmiyim. ktapci 7 yıl önce
        • Mesajımın altına ilave yaptım @ktapci temmuz 7 yıl önce
        • Herşeyi denedim sanırım bi Windows güncellemeleri kaldı. ktapci 7 yıl önce
        • Hayret! Buraya kadar yaptıklarında yeterli olmalıydı veya olabilirdi. Neyse, mesajımın altına ilavelerde bulunacağım, takip et @ktapci temmuz 7 yıl önce
        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol