ASUS H110M-K Hangi Sürücüler Yüklenmelidir?

0

Windows 10 Pro 64 Bit kullanıyorum. 3 yeni güncelleme gelmiş. Anakartımı belirttim linkini ise veriyorum.

Tıklayınız.

 

Burada VGA olanı indirmeme gerek var mı? Ben GT 1030 kullanıyorum.

Chipset ve SATA olanları indirdim. Winrar ile ayıklama falan yapmadan çift tıkla açtım. Fakat içinde bir sürü kurulum dosyası var.

Örnek vereyim SATA içinde, hem Driver hem de Install dosyası var. Onların içinde ise bir Asus bir de Setup dosyası var. Driver dosyasında ise hem Asus hem de 32 ve 64 bit dosyası var. Oradan 64 bit dosyası içinde ise tam 3 adet farklı kurulum dosyası var.

Diğer örnek ise, Chipset içinde hem Asus hemde Setup dosyası var. Orada Setup yazanı kurdum.

Bunlardan hangisini kurmalıyım?

zinder zinder (3)
6 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Kurulum dosyalarının birden fazla olması kafanızı karıştırmasın. Birinde hata çıkarsa diğerini denemeniz için öyledir büyük ihtimalle. Hepsi aynı sürücüyü kuracaktır, aralarında hiçbir fark yok.

    Diğer sorunuza gelecek olursak, VGA olan ekran kartı sürücünüzü günceller. Bunu NVIDIA'nın sitesinden de yapabilirsiniz. Hem NVIDIA'nın sitesinden sürümleri kontrol edin, hem de anakart sitesinden kontrol edin. Hangisi daha güncelse onu indirip kurun.

     

    omercik omercik (9418)
    6 yıl önce cevaplandı

    • Yani VGA olana gerek var mı? İlkinde ise dosya boyutları farklı ama. zinder 6 yıl önce
    • Teorik olarak sürücülerin güncel olması özellikle performans açısından çok önemldir. Güncellemeyerek bir şey kaybetmessiniz belki ama oyun oynuyorsanız güncelleyin. @zinder omercik 6 yıl önce
    • Tamam güncelleme yaparım. İlkine cevabınız? zinder 6 yıl önce
    • Farklı formatta kurulum dosyası çıkarıldığı için dosya boyutu farklıdır. Ama her halükarda yine aynı sürücüyü kuracak. @zinder omercik 6 yıl önce
    • Eyvallah zinder 6 yıl önce

    0

    VGA Bölümündeki sürücülerden en son tarihli olanınıda yüklemelisin. Zira senin PC'de çift ekran kartı var (öyle olmalı) ve bu kartlardan biri Intel'in kartı. Bu ekran kartı (VGA) anakart ile entegre (tümleşik) bir dahili karttır. Sistem ihtiyaç olmadıktan sonra daha güçlü ve özellikli olan Nvidia kartı çalıştırmaz, sistemde daha hafif çalışan ve daha az pil tüketimine yol açan bu tümleşik intel vga kartını kullanır. Öyleyse bunuda güncellemeli, güncel tutmalısın.

    Sürücü klasörlerinde çok sayıda dosya olması kafanı karıştırmasın (her zaman böyle olmazlar, bazan sürücüler tek bir setup dosyası dahi olabiliyorlar). Oradakilerden sadece setup (ve/veya bazılarında install) dosyası olanı tıklayarak çalıştırmalı, driver sürücülerini bu şekilde yüklemelisin.

    Elbette bazı klasörlerde (yada sürücü paketlerinde) farklı yapılar için farklı sürücüler olabilir, x86 veya x64 için gibi. Bu detaylarada dikkat edilmeli, sistem yapısına uygun sürücü yüklemeleri yapılmalıdır (Her yapı sürücüsünün kendine ait setup'ı olur.).

    temmuz temmuz (12505)
    6 yıl önce cevaplandı

    • Tamam VGA olanı indireceğim. İkinci dediğiniz çelişkili geldi, dediğim gibi dosya boyutları farklı ya. zinder 6 yıl önce
    • Sürüm 23.20.16.4849 2017/12/28307.62 MBytes Intel Graphics Accelerator Driver Improve system stability & Support Windows 10 latest version (Build 16299) @zinder temmuz 6 yıl önce
    • Bu nedir? zinder 6 yıl önce
    • intel ekran kartı sürücüsü işte (vga). Son sürüm @zinder temmuz 6 yıl önce
    • VGA olanı indirdim, çalıştırdım. Bu sistem, yazılımı yükleme gereksinimleri karşılamıyor diyor. zinder 6 yıl önce

    0

    Tavsiyem her format attğında nerden ne driver yğkleyeceğim diye uğraşma. Kur driver booster veya muadili programları (driver booster ücretsiz olarak kulanıldığı için öneriyorum) indir ne kadar driver varsa. Sadece ekran kartını haricen indirmen gerekiyor. Onu artık hangi ekran kartı modelini kullanıyorsan nvidia-amd, gider sitesinden ekran kartı modeli ve işletim sistemi bilgilerini girerek indirirsin.

    Bilgisayarın kendi sitesinde yer alan bilgilere ben pek güvenmiyorum açıkçası. Asus ve toshiba da performans problemi yaşadım daha önce oradan indirdiğim driverlar ile. Öyle sık sık güncellemiyorlar yani.

    gamerparody gamerparody (1)
    6 yıl önce cevaplandı

    • Hatalı ve sakıncalı bilgi veriyor, tavsiyede bulunuyorsun. Driver Booster ve benzerleri kullanılmaz değil ama bu istisnai olmalıdır (Diğer yollardan sürücüler bulunamadığı hallerde gibi). Esas olan donanım üreticilerinin veya PC satıcısının resmi web sayfaları destek bölümlerinden sürücüler yüklenmelidir. Senin özelinde yaşanan olumsuz tecrübeyi genelleştirerek başkalarına farklı yollar tavsiyesinde bulunmak hiç doğru değil. Ayrıca bir bakıma sorumsuzlukta oluyor. Düşünce belirtilmesine bir şey denilemez elbette ama kesin ve iddialı olmak çok yanlıştır, tecrübesi az kullanıcıları yanıltabilir, önemli problemlerede sebep olabilir. Sen kendi tecrübelerinde Driver Booster'dan olumlu sonuçlar aldığını belirtiyorsun ama bu programın kullanımı yüzünden tam tersine sonuçlar alanların sayısını (ne kadar fazla olduğunu) herhalde bilmiyorsun, yoksa bu sorumsuz tavsiyeyi yapmazdın @gamerparody Sonuç olarak donanım sürücülerinin en sağlıklı yüklenme platformları üreticilerinin ve/veya satıcılarının web siteleri olmalıdır; Driver Booster ve benzerleri driver update programlarındanda özel ve istisnai durumlarda faydalanılabilinir @gamerparody ve @zinder temmuz 6 yıl önce
    • Bende önceden arkadaşın dediği programı kullanırdım. Çok rahattı. Fakat sonra, forum siteleri kullanma deyince bıraktım. @temmuz zinder 6 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol