0
Windows 10 Pro 64 Bit kullanıyorum. 3 yeni güncelleme gelmiş. Anakartımı belirttim linkini ise veriyorum.
Burada VGA olanı indirmeme gerek var mı? Ben GT 1030 kullanıyorum.
Chipset ve SATA olanları indirdim. Winrar ile ayıklama falan yapmadan çift tıkla açtım. Fakat içinde bir sürü kurulum dosyası var.
Örnek vereyim SATA içinde, hem Driver hem de Install dosyası var. Onların içinde ise bir Asus bir de Setup dosyası var. Driver dosyasında ise hem Asus hem de 32 ve 64 bit dosyası var. Oradan 64 bit dosyası içinde ise tam 3 adet farklı kurulum dosyası var.
Diğer örnek ise, Chipset içinde hem Asus hemde Setup dosyası var. Orada Setup yazanı kurdum.
Bunlardan hangisini kurmalıyım?
0
Kurulum dosyalarının birden fazla olması kafanızı karıştırmasın. Birinde hata çıkarsa diğerini denemeniz için öyledir büyük ihtimalle. Hepsi aynı sürücüyü kuracaktır, aralarında hiçbir fark yok.
Diğer sorunuza gelecek olursak, VGA olan ekran kartı sürücünüzü günceller. Bunu NVIDIA'nın sitesinden de yapabilirsiniz. Hem NVIDIA'nın sitesinden sürümleri kontrol edin, hem de anakart sitesinden kontrol edin. Hangisi daha güncelse onu indirip kurun.
0
VGA Bölümündeki sürücülerden en son tarihli olanınıda yüklemelisin. Zira senin PC'de çift ekran kartı var (öyle olmalı) ve bu kartlardan biri Intel'in kartı. Bu ekran kartı (VGA) anakart ile entegre (tümleşik) bir dahili karttır. Sistem ihtiyaç olmadıktan sonra daha güçlü ve özellikli olan Nvidia kartı çalıştırmaz, sistemde daha hafif çalışan ve daha az pil tüketimine yol açan bu tümleşik intel vga kartını kullanır. Öyleyse bunuda güncellemeli, güncel tutmalısın.
Sürücü klasörlerinde çok sayıda dosya olması kafanı karıştırmasın (her zaman böyle olmazlar, bazan sürücüler tek bir setup dosyası dahi olabiliyorlar). Oradakilerden sadece setup (ve/veya bazılarında install) dosyası olanı tıklayarak çalıştırmalı, driver sürücülerini bu şekilde yüklemelisin.
Elbette bazı klasörlerde (yada sürücü paketlerinde) farklı yapılar için farklı sürücüler olabilir, x86 veya x64 için gibi. Bu detaylarada dikkat edilmeli, sistem yapısına uygun sürücü yüklemeleri yapılmalıdır (Her yapı sürücüsünün kendine ait setup'ı olur.).
0
Tavsiyem her format attğında nerden ne driver yğkleyeceğim diye uğraşma. Kur driver booster veya muadili programları (driver booster ücretsiz olarak kulanıldığı için öneriyorum) indir ne kadar driver varsa. Sadece ekran kartını haricen indirmen gerekiyor. Onu artık hangi ekran kartı modelini kullanıyorsan nvidia-amd, gider sitesinden ekran kartı modeli ve işletim sistemi bilgilerini girerek indirirsin.
Bilgisayarın kendi sitesinde yer alan bilgilere ben pek güvenmiyorum açıkçası. Asus ve toshiba da performans problemi yaşadım daha önce oradan indirdiğim driverlar ile. Öyle sık sık güncellemiyorlar yani.
Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol