ASUS laptop disk değiştirdikten sonra açılmamaya başladı

0

Merhaba, ASUS X550JK laptopa hard diskini söküp 240GB'lık SSD taktim. Söktüğüm hard diski de aparat ile CD sürücüye monte ettim. Amaç SSD ile PC açılacak, ayrıca eski HDD'de takılı olduğu için kapasite artacaktı. Işlemleri tamamladıktan sonra PC'yi açtığımda siyah boot ekranı geldi. ESC falan deyip CD ROM'u seçtim galiba. Sonrasında değişiklikleri kaydettim. PC yeniden başlatıldı ama bu kez de ekran gelmedi. Defalarca kapatıp açtım. Güç ışığı yanıyor fan çalışıyor fakat diger ışıklar yanmıyor, hicbir sekilde ekran yok, ekran ışıkları da yok. Ilk açılışta Caps Lock tuşları falan yanıyor birkaç saniye, sonra onlar da sönüyor, sadece fan ve güç ışığı kalıyor geriye. Internette cok araştırdım, birçok cozum yolu denedim ama maalesef bulamadım. Hiçbir sekilde olmuyor. Bu arada taktığım SSD'yi falan sokup sistemi eski haline getirdim. Yine bir degisiklik yok.
Yaptigim islemler:

  • BIOS pilini cikarip resetlemeyi denedim defalarca.
  • Pili çıkarıp sarj aletiyle acmayi denedim.
  • Guc tusuna 15 sn basili tutmayi denedim defalarca ve daha fazla süre.
  • Harici ekran baglamayi denedim.
  • Hard disksiz ya da RAM'siz calistirmayi denedim.
  • Bilgisayari güç fişinden ayirip 1 gun beklemeyi denedim.
  • Belki isinir kendine gelir düşüncesiyle acik halde yani fan doner yavas yavas isinir halde bekledim.
  • Belki BIOS sikintilidir diye BIOS'u CD'ye ve flasa yukleyip oyle calistirmayi denedim.
  • Guc tusunabasar basmaz ayni zamanda BIOS'a girme tusuna basmayi da denedim

Hicbir sekilde olmuyor. Daha önce bu sorunu yasamis ya da bilgisi olan arkadaslardan yardim rica ediyorum.

hakan141 hakan141 (1)
4 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    "Güç ışığı yanıyor fan çalışıyor " demişsin.  Aklıma olası sebep ekran çipinin  hasar görmüş olabileceği geliyor.  Muhtelelen disk takarken bir şekilde anakartı esnetmiş ve bir lehim oynaması, bir temassızlık sorununa yol açmış olabilirsin.

    Bu gibi durumlarda genelde yapılan şey şu: Alptop anakartı sökülür ve ekran kartı çipine sıcak uygulaması yapılır. Bu şekilde soğuk lehim olan yerlerin tekrardan iletken hale gelmesi sağlanır. Burada örnek bir uygulama var: https://www.youtube.com/watch?v=UsyBIAbYdb0 daha iyi anlamna faydası olacaktır.

    Sen evde yapabileceğin her şeyi yapmışsın. Bir de evde saç kurutma makinası gibi cihazlarla bu işlemi yapıp başarılı olanlar var. Elbette bu tür işlemler son derece riskli işlemler.  Bir komşum benzer bir durumu sormuştu. Ben de yapma çok riskli filan demiştim buna rağmen yapıp çalıştırdığında sonra bak sen de bir şeyden anlamıyorsun gibi laflar etti.  Canımı sıkmıştı. Ben tasvip etmediğim şeyleri de söylim böyle bir yöntem olduğunu da bil.

    hakan hakan (15394)
    4 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol