ASUS N61j laptop açılmıyor

0

Kullandığım ASUS N61j marka laptop açılmıyor. Bataryası yok sorunun bataryadan kaynaklandığını düşünmüyorum. Güç tuşuna bastığımda sadece güç tuşu üzerinde bir ışık yanıyor ve laptop öylece duruyor. Ne bir ses ne bir görüntü hiçbir şey yok çalıştığına dair. Bilgisayarı kapatamıyorum bile her gece uyku moduna almak zorundayım çünkü sabahına açılmıyor laptop. Elektrik kesintisi olduğu zaman kapanıyor ve açamıyorum. Güç tuşu üzerindeki LED yandığı zaman ve açılmadığı zaman şarjdan çekip tekrar takıp tekrar güç düğmesine basıyorum. Bir defasında bu işlemi en az 300 kere yaptım ve anca o zaman açıldı. Hard disk söküp takmayı denedim düzelmedi RAM söküp takmaya çalıştım olmadı. Termal macun yeniledim yine olmadı. Ne yapacağımı bilmiyorum bilgisayarcıya verecek bütçem de olmadığı için son şans buraya yazıyorum lütfen yardımcı olabilir misiniz sorunu anlasam yeterli bir çözüm bulmaya çalışırım yine.

shiroyama shiroyama (1)
2 yıl önce sordu

  • Güç tuşuna basınca fanlar çalışıyor mu? xbedirhanx 2 yıl önce

Toplam 1 Cevap


0

Bataryada sorun yok yazmışsın ama bataryasız fişe takılı çalıştırmayı denedin mi? Denemediysen bataryayı sök, fişe takılı şekilde açmayı dene.

Sorununun donanım kaynaklı olduğu aşikar. Belki bir temassızlık, bir kısa devre olma ihtimali var.

Belki bir Elektrostatik Deşarj sorunu yaşıyorsun. Şunu denemende fayda var.

  1. Elektrik kablosunu çıkart.
  2. Bataryayı sök.
  3. Açma - kapama düğmesine 30 saniye basılı tut, bırak. Sonra 30 saniye bir şey yapmadan bekle. Sonra tekrar bir 30 saniye basılı tut. Bu işlemi bir kaç kez yap.
  4. Şarj kablosunu tak, bataryayı yerine tak.
  5. Laptop'u aç.

Araştırırken bir kaç tane Asus N61J kullanıcısının benzer sorun yaşadığını gördüm. Belki üretimsel bir sorun da olabilir.

 

 

murat murat (12492)
2 yıl önce cevaplandı

    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol