Asus P5Q Anakart'a ATI 5000-6000 serisi ekran kartı takılabilir mi?

0

Asus P5Q Anakart'ım ve buna takılı Ati Radeon Hd 3600 Series kartım var aşağıda ki oyunları medium-high ayarlar da rahatça oynuyorum.

Cod 4, Pes13, Civilization V, Eurotrucks 2, SpecOpsTheLine, M. Blade Warband, Red Crucible, Gta 4 (düşük ayarlar da), Battlefield Bad Company 2(düşük ayarlar da, bazı ayarlar medium)

Bu oyunları oynuyorum ancak Cs GO da mouse sanki laglı gibi, takılmalar, geç gelmeler yapıyor. Koşarken sorun yok takır takır gidiyor geliyor sağa sola geçiyor ama mouse çeviremiyorum.

Pc Özellikleri;

  • İntel Core 2 Duo - E8400 3.0 
  • Ati Radeon Hd 3600 1 Gb
  • Asus P5Q Anakart
  • 4 Gb DDR2 Ram
  • Windows 10 x64

Ati 3600 yerine bu anakarta 5000-6000 serilerini takabilir miyim? Varsa yerine en az 1 Gb şartıyla 100-200 tl arası hangi kartları önerirsiniz?

buraksari buraksari (7)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Ekran kartı uyumluluk tarafında sadece soket yapısı dikkate alınır.Soket yapısı uyuştuğu taktirde ekran kartı da anakarta uyuşacak anlamına gelecektir.

    Sizin anakartınızda PCI Express soket yapısı kullanılmış.Yani şuanda piyasadaki satılan tüm PCI Express kartlarına uyum sağlayacaktır.

    Diğer sorunuzda ise 100-200 TL değerinde bir ekran kartı almanız sizi şuanda var olan ekran kartından daha fazla performans göstermeyecektir.Ancak ikinci el de bu fiyatlara sizdekinden daha güzel bir ekran kartı bulabilirsiniz.Ekran bütçenize uygun ekran kartı alırken GDDR3 ve 128 Bit veriyolu yapılarını kullanan bir kart seçerseniz sisteminizde oyun tarafında iyileşme görebilirsiniz.Sisteminize daha yüksek bir ekran kartı takmanın anlamı olmayacak, çünkü bilgisayarınızdaki işlemci ekran kartına darboğaz oluşturacaktır.Dediğim gibi GDDR3 ve 128 Bit veriyolu yapılarını kullanan bir kart seçebilirsiniz.Eğer az bir fiyat farkı oluşuyorsa GDDR5 ve 128 Bit veriyolu yapılarını da alabilirsiniz.

    Ayrıca yazıda belirtmemişim ama Güç Kaynağınızında yeni ekran kartını çalıştırabilecek kapasitede (Watt) olduğundan emin olun.

     

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    7 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol